MM logo red

Welke oortjes zijn geschikt voor hardlopen?

Femke20 NOVEMBER 2023
unknown description

Ben jij een groot fan van hardlopen, of ben je van plan om je hardloopschoenen voor het eerst aan te trekken? In beide gevallen: goed bezig! Het is lekker om tijdens het hardlopen muziek te luisteren. Het is zelfs bewezen dat je uiteindelijk beter loopt met je favoriete lijst in je oren. Ontdek welke oortjes het meest geschikt zijn tijdens het hardlopen.

Kies voor gemak met draadloze oortjes voor hardlopen

Kies voor gemak met draadloze oortjes voor hardlopen

Twijfel je tussen draadloze oortjes of oordopjes met draad voor tijdens het hardlopen? Wij raden de eerste variant aan. Met draadloze oortjes heb je tijdens het lopen geen last van stukken kabel die van je oren naar je telefoon lopen, of die je onhandig moet wegfrommelen onder je hardloopshirt. Draadloze oortjes verbind je via bluetooth aan je telefoon, die je vervolgens veilig wegstopt. Daarnaast hebben draadloze oortjes vaker touch-functies waarmee je tijdens het hardlopen makkelijk het volgende nummer opzet, of het volume aanpast.

Hardlopen in alle soorten weer doe je met waterdichte oordopjes

Hardlopen in alle soorten weer doe je met waterdichte oordopjes

Wij raden aan om (spat)waterdichte oordopjes in te doen tijdens het hardlopen. Zo weerhoudt een regenbui je niet van het sporten en maakt het ook niet uit als er op een snikhete zomerdag veel zweet in de oordopjes komt. Check altijd of de oordopjes die je op het oog hebt minimaal IP54-certificering hebben. Dit betekent dat deze oortjes best tegen een paar waterdruppels kunnen. Let wel op dat je de oortjes weer uitdoet als je na het hardlooprondje onder de douche stapt, want tegen zoveel water kunnen IP54-oordopjes dan weer niet.

Sport-oordopjes met een oorhaak zijn perfect voor tijdens het hardlopen

Vallen jouw draadloze oortjes soms uit je oren tijdens het hardlopen? Er zijn ook oortjes met oorhaak, waarmee dit probleem verleden tijd is. Deze oordoppen zet je als het ware vast achter je oor, waardoor ze zelfs na een marathon nog stevig inblijven. De sport-oordopjes met oorhaak zijn zo gemaakt dat ze prettig om je oren vallen, waardoor ze niet vervelend zitten of pijn gaan doen tijdens het hardlopen.

Budget oordopjes voor hardlopen

Budget oordopjes voor hardlopen

De beste draadloze oortjes voor jou tijdens het hardlopen hoeven absoluut niet veel te kosten. Bij MediaMarkt vind je al hardloop-oortjes onder de 40 euro die voldoen aan alle bovenstaande criteria. Wil je oortjes met noise-cancelling, zodat je ongestoord kunt hardlopen? Dan ben je waarschijnlijk iets meer geld kwijt. Het hangt dus ook van je eisenpakket af wat je betaalt voor de hardloop-oortjes die voor jou het prettigst zijn.

Conclusie: welke oortjes moet je kiezen voor hardlopen?

Conclusie: welke oortjes moet je kiezen voor hardlopen?

De beste sport-oordopjes voor tijdens hardlopen voldoen aan de volgende criteria:

  • Ze zijn draadloos, zodat draden niet in de war raken.
  • Ze zijn spatwaterbestendig (minimaal IP54-certificering) en kunnen dus tegen regen en zweet.
  • Ze kunnen een oorhaak hebben, zodat je zeker weet dat ze goed blijven zitten tijdens je hardlooprondje.

Bekijk soortgelijke artikelen