Mediamarkt Logo

Zo koppel je jouw bluetooth-oortjes aan een laptop

unknown description

Het koppelen van je bluetooth-oortjes aan je laptop is niet heel moeilijk, maar je moet wel even weten waar je moet beginnen en wat de overige stappen zijn. Hier lees je hoe je in 4 stappen je draadloze oordoppen koppelt aan je laptop.

Stap 1) Schakel bluetooth in op je laptop en oortjes

Stap 1) Schakel bluetooth in op je laptop en oortjes

Je laptop en oordopjes maken via bluetooth verbinding met elkaar. De eerste stap is dan ook om dit op zowel je draadloze oordopjes als je laptop in te schakelen. De meeste oordoppen verbind je op min of meer dezelfde manier met bluetooth. Open de oplaadcase van je AirPods, JBL-oortjes, Samsung Buds of welk merk je ook gebruikt en houd de bluetoothknop enkele seconden ingedrukt.

Voor je laptop is het per merk afhankelijk hoe je bluetooth inschakelt. Op een MacBook ga je naar ‘Systeeminstellingen’ en klik je op ‘Bluetooth’ in de navigatiebalk. Hier schakel je bluetooth in. Op een Windows-laptop ga je via de taakbalk naar ‘Start’ -> ‘Instellingen’ -> ‘Bluetooth & apparaten’. Hier klik je op verbinden om bluetooth in te schakelen.

Stap 2) Zoek onder bluetooth-instellingen op je laptop naar je oordopjes

Staat bluetooth aan op zowel je laptop als oordopjes? Ga dan opnieuw naar het bluetoothmenu op jouw laptop. Bij Apple-laptops vind je hier een lijst met apparaten die zich binnen het bereik van het bluetoothsignaal bevinden. Kijk of jouw oordopjes ertussen staan. Als dit niet het geval is en je ziet dat de bluetooth op je laptop aanstaat, probeer dan opnieuw om het bluetoothsignaal van je oortjes in te schakelen. Bij Windows-laptops ga je via de knop ‘Bluetooth- of ander apparaat toevoegen’ op zoek naar nieuwe apparaten om te verbinden. Als het goed is, verschijnen je draadloze oordopjes in deze lijst.

Stap 3) Koppel de bluetooth-oortjes met je laptop

Stap 3) Koppel de bluetooth-oortjes met je laptop

Om je AirPods of Samsung Buds te verbinden aan je laptop, klik je ze aan in de lijst en kies je voor ‘Verbinding maken’. Als de apparaten met elkaar zijn gekoppeld, hoor je vaak een geluidje vanuit je oortjes dat bevestigt dat er verbinding is met je laptop. Het handige is dat je laptop je oortjes onthoudt. De meeste merken verbinden de oortjes dus automatisch een volgende keer dat je ze via je laptop gebruikt.

Stap 4) Speel audio af op je laptop om het geluid van de oordopjes te testen

Stap 4) Speel audio af op je laptop om het geluid van de oordopjes te testen

Om er zeker van te zijn dat je AirPods goed zijn verbonden met je MacBook of dat je ook echt ongestoord je favoriete podcast kunt luisteren via je Windows-laptop, is het slim om een random audio af te spelen. Hoor je alles goed? Dan is de verbinding goed gegaan. Check ook direct of eventuele touchfuncties op je oortjes goed werken, in verbinding met je laptop.

Wat als je bluetooth-oordopjes nog steeds niet werken op je laptop?

Heb je minder succes met het verbinden van je oortjes met je laptop? Controleer eerst of de bluetooth van zowel je laptop als je oortjes is ingeschakeld. Is dit het geval? Dan kan er het volgende aan de hand zijn:

  1. Je laptop staat op vliegtuigstandNiet alleen je telefoon, maar ook je laptop kent een vliegtuigstand. Als je deze per ongeluk geactiveerd hebt, worden alle uitgaande en inkomende signalen geblokkeerd – dus ook je bluetooth. Je kunt je vliegtuigstand uitschakelen via de instellingen van je laptop.
  2. Je oortjes zijn te ver weg van je laptopOm verbinding te maken met je laptop moeten je oortjes zich wel binnen het bereik van het bluetoothsignaal bevinden. Verplaats de oortjes dichter naar je laptop en probeer het nog een keer.
  3. Je oortjes zijn nog verbonden met een ander apparaatAls je wisselt tussen bijvoorbeeld je laptop en je telefoon, kan het voorkomen dat je oortjes nog steeds verbonden zijn met je telefoon. Vervolgens kun je de bluetooth van het apparaat waarmee je niet wilt verbinden tijdelijk uitzetten, terwijl je je oortjes opnieuw verbindt met je laptop.

Werken bovenstaande mogelijkheden niet? Dan kun je ze altijd nog terugzetten naar de fabrieksinstellingen. In dat geval worden alle eerder gemaakte verbindingen vergeten en kun je ze opnieuw verbinden met je laptop. Hoe je dit doet, verschilt per model oortjes, maar AirPods, JBL- en Samsung-oortjes hebben allemaal een resetfunctie.

Bekijk soortgelijke artikelen