MM logo red

Zo reset je AirPods in 6 stappen

Femke27 NOVEMBER 2023
unknown description

Verbinden je AirPods niet meer optimaal of laden ze niet meer goed op? Veel problemen met je Apple-oortjes los je op door ze te resetten. Ook als je AirPods kraken of als een van de oortjes het niet meer doet, doet een reset wonderen. Hier lees je hoe je in 6 eenvoudige stappen en binnen een paar minuten AirPods, AirPods 2, AirPods 3 en AirPods Pro reset.

Stap 1: zorg dat je AirPods zijn gekoppeld met je apparaat

 Stap 1: zorg dat je AirPods zijn gekoppeld met je apparaat

Om je AirPods te resetten via je telefoon of tablet, moeten ze gekoppeld zijn aan je apparaat. Als dit nog niet is gebeurd, open je de oplaadcase van je AirPods. Hiermee schakel je de bluetoothfunctie van je AirPods in. Pak vervolgens je telefoon of tablet erbij en ga naar de volgende stap.

Stap 2: open de bluetooth-instellingen van je apparaat

Open de instellingen op je apparaat en ga naar bluetooth. Als het goed is verschijnen jouw AirPods hier, ook al zijn je AirPods niet verbonden), Staan jouw AirPods helemaal niet in de lijst? Stop ze dan terug in de oplaadcase, wacht 30 seconden en probeer het opnieuw.

Stap 3: zoek je AirPods en klik op het ‘i’-pictogram

Stap 3: zoek je AirPods en klik op het ‘i’-pictogram

Ga naar jouw AirPods in de lijst van je bluetooth-instellingen en klik op het informatie-icoon naast jouw originele Apple-oordopjes. Dat is het pictogram met de kleine letter ‘i’ erin. Dan verschijnt er informatie over jouw AirPods.

Stap 4: klik op "Vergeet dit apparaat" of "Verwijder apparaat"

Onder aan de informatie die verscheen toen je op het informatie-icoontje klikte, zie je als het goed is de optie ‘vergeet dit apparaat’ of ‘verwijder dit apparaat’. Klik hierop. Je AirPods zijn vanaf nu niet meer gekoppeld met je apparaat. Het is nu tijd om je Apple-oordopjes opnieuw te verbinden.

Stap 5: plaats de AirPods terug in de oplaadcase en sluit deze

Stap 5: plaats de AirPods terug in de oplaadcase en sluit deze

Stop beide AirPods terug in de case en laat ze daar even zitten. Belangrijk is om de oplaadcase goed te sluiten, zodat de oordopjes even helemaal geen verbinding kunnen maken met wat voor apparaat dan ook in de buurt.

Stap 6: wacht 30 seconden en open de deksel van de oplaadcase

Na een halve minuut open je de deksel van de oplaadcase. Op deze manier probeer je opnieuw verbinding te maken met je apparaat. Als het goed is verschijnen je AirPods op je telefoon en tablet. Als dit niet gebeurt, verschijnen ze waarschijnlijk in de bluetooth-sectie (zie stap 2). Klik op “Verbinding maken”. Je AirPods zijn gereset en opnieuw ingesteld.

Hoe zet ik mijn AirPods zonder telefoon terug naar fabrieksinstellingen?

Hoe zet ik mijn AirPods zonder telefoon terug naar…

Geen telefoon in de buurt? Volg de volgende 5 stappen en zet je AirPods zonder je apparaat terug naar fabrieksinstellingen.

  1. Doe de AirPods terug in de oplaadcase en sluit de deksel.
  2. Wacht 30 seconden voordat je de deksel weer opent.
  3. Houd het knopje aan de achterkant van de oplaadcase 10 seconden ingedrukt terwijl het klepje open staat.
  4. Het lampje aan de voorkant van de oplaadcase wordt eerst rood en dan wit.
  5. Verbind de AirPods met een ander apparaat zodra het lampje weer wit is.

Wat als je AirPods resetten niet lukt?

Als de stappenplannen om AirPods te resetten niet werken, kun je de volgende opties proberen:

  • Laat je AirPods volledig leeglopen door ze niet in de case te stoppen. Laad ze vervolgens weer voor 100% op.
  • Maak de AirPods schoon: wrijf ze volledig schoon met een microvezeldoek en een wattenstaafje voor moeilijke plekjes, hardnekkige vlekken kun je ook met een gum proberen te verwijderen. Gebruik een droge tandenborstel

Bekijk soortgelijke artikelen