MM logo red

Waarom moet je je AirPods af en toe schoonmaken?

Femke27 NOVEMBER 2023
unknown description

Het is belangrijk om je Apple AirPods regelmatig schoon te maken, om verschillende redenen. Zo verslechtert de geluidskwaliteit als er veel vuil en stof in je AirPods komt en vergroot je de levensduur door ze goed te onderhouden. Daarnaast is het ook gewoon hygiënisch en luistert je favoriete muziek gevoelsmatig een stuk fijner met schone AirPods.

Hoe maak je jouw Apple Airpods schoon?

Hoe maak je jouw Apple Airpods schoon?

Het schoonmaken van je Apple Airpods is een eenvoudige klus die slechts een paar minuten duurt, zeker als je het volgende stappenplan volgt:

  1. Verwijder vuil en stof met een zachte doek.
  2. Gebruik een wattenstaafje voor de randen.
  3. Maak de AirPods en je oplaadcase schoon.
  4. Laat je Apple-oortjes en case even drogen.

Stap 1: verwijder vuil en stof van je AirPods met een zachte doek

Om te beginnen verwijder je het vuil en stof van je AirPods. Gebruik hiervoor een zachte, pluisvrije doek om voorzichtig het oppervlak van de oortjes af te vegen. Zo maak je de AirPods niet alleen goed schoon, maar voorkom je ook dat vuil zich ophoopt in de microfoons en luidsprekers. Gebruik echt een zachte doek. Als je met een harde doek of borstel over de AirPods wrijft, ontstaan er wellicht krassen. En dat zou zonde zijn van je originele Apple-oordopjes.

Stap 2: gebruik een wattenstaafje voor de randen en gaatjes

Stap 2: gebruik een wattenstaafje voor de randen en gaatjes

Vooral in de randen en kleine gaatjes van je AirPods ontstaat na verloop van tijd vuil en stof. Je kunt een wattenstaafje gebruiken om deze lastig te bereiken plekken schoon te maken. Wees heel voorzichtig en druk niet te hard, anders kunnen je AirPods er misschien mee ophouden. Is dit bij jou gebeurd? Reset je AirPods. Vaak doen ze het dan weer.

Stap 3: maak de AirPods en oplaadcase schoon met een licht vochtig doekje

Om de AirPods nog grondiger schoon te maken, gebruik je net als bij gewone oortjes schoonmaken een licht vochtig doekje. Gebruik maar een klein beetje water en veeg de vaatdoek of het keukenpapiertje voorzichtig over de behuizing van de AirPods. Neem zeker ook de oplaadcase mee, want deze zit op den duur ook onder het vuil, stof en restjes oorsmeer. Let op: zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen terechtkomt, omdat dit schade kan veroorzaken.

Stap 4: laat de AirPods en oplaadcase drogen

Stap 4: laat de AirPods en oplaadcase drogen

Laat je AirPods en oplaadcase een paar uur drogen voordat je ze weer gebruikt, zodat je Airpods niet beschadigd raken door het vocht. Leg je Apple-oordopjes in de tijd dat het droogt ook niet aan de oplader. Laat ze liever op een rustig plekje drogen, op een stuk keukenpapier bijvoorbeeld.

Bekijk soortgelijke artikelen