MM logo red

Wat zijn de beste alternatieven voor Apple AirPods?

Femke27 NOVEMBER 2023
unknown description

Apple AirPods worden gezien als een van de beste draadloze oordopjes op de markt. Dat is terecht, want AirPods bieden kraakhelder geluid, krachtige noise-cancelling en een lange accuduur. Toch zijn AirPods niet voor iedereen de geschiktste oortjes, bijvoorbeeld omdat ze niet altijd goed met andere apparaten dan Apple werken. Ontdek draadloze oordopjes die gelden als goed alternatief voor AirPods.

De beste noise-cancelling met Sony-oortjes

De beste noise-cancelling met Sony-oortjes

Is het belangrijk dat je ongestoord kunt bellen in drukke ruimtes, of vind je het gewoon lekker om af en toe niets anders te horen dan je muziek of favoriete podcast? De oordopjes van Sony hebben minstens zo’n krachtige noise-cancelling als de nieuwste AirPods Pro. Zowel Sony- als Apple-oordopjes beschikken over active noise-cancelling (ANC). Deze techniek vangt omgevingsgeluid op en filtert dit weg. Sony-oordopjes staan bekend om hun krachtige ANC, waarmee je vrijwel al het omgevingsgeluid dempt.

Hoef je niet per se oordopjes? Goede koptelefoons met noise-cancelling dempen geluid nog beter dan oordopjes. Als dit belangrijk voor je is, zijn koptelefoons wellicht ook een goed alternatief voor AirPods.

Een alternatief voor AirPods met hetzelfde design: JBL

Een alternatief voor AirPods met hetzelfde design: JBL

Als je het design van de AirPods mooi vindt, maar niet het prijskaartje, kun je kiezen voor een JBL-hoofdtelefoon. De JBL-oortjes lijken veel op AirPods en hebben zelfs meer kleuren om uit te kiezen. Ze hebben een goed geluid, een comfortabele pasvorm en een eenvoudige bediening. De meeste JBL-oordopjes gaan net als AirPods niet direct in je oor, maar hangen als het ware in je oorschelp. De oortjes van JBL zijn een goed alternatief voor AirPods als je op zoek bent naar een vergelijkbaar design met een lagere prijs.

Heb je een Samsung-telefoon? Ga dan voor Samsung-oortjes als alternatief voor AirPods

Heb je een Samsung-telefoon? Ga dan voor Samsung-oortjes als alternatief voor AirPods

Waar AirPods het beste werken op een iPhone, daar haal je het meeste uit Samsung-oortjes op een Samsung-telefoon. Heb je een Android-telefoon van Samsung? Dan zijn de draadloze oordopjes van het Zuid-Koreaanse merk voor jou een meer dan goed alternatief voor AirPods. Vooral de nieuwste Samsung Galaxy Buds doen qua prestaties weinig onder voor de oordopjes van Apple. Ze bieden haarscherp geluid en hebben goede noise-cancelling. Ze zijn ook waterbestendig, dus je kunt ze gebruiken tijdens het sporten of als het regent.

Het betaalbaarste alternatief voor AirPods

Het betaalbaarste alternatief voor AirPods

AirPods behoren tot de beste draadloze oordopjes op de markt en er hangt een prijskaartje aan die kwaliteit. Toch zijn er genoeg merken oordopjes waarmee je op een vergelijkbare manier muziek luistert en die minder geld kosten. Zo zijn de eerdergenoemde oordopjes van JBL een alternatief en ook de oortjes van Xiaomi, Jabra, Huawei en Fresh ’n Rebel doen zeker qua geluidskwaliteit niet veel onder voor AirPods.

Conclusie: het beste alternatief voor Apple AirPods

Ben je op zoek naar een ander merk dan Apple, maar wil je wel genieten van de kwaliteit van AirPods? Ga dan voor een van de volgende draadloze oordopjes als alternatief van de Apple AirPods:

  • Sony-oordopjes: als je oortjes zoekt met dezelfde krachtige noise-cancelling.
  • JBL-oordopjes: als je fan bent van het design, de pasvorm en het draagcomfort van AirPods, vind je een goed alternatief bij JBL.
  • Samsung-oordopjes:heb je een Samsung-telefoon? Dan beleef je veel meer plezier aan Samsung Galaxy Buds dan aan Apple AirPods.

Bekijk soortgelijke artikelen