MM logo red

Zo koppel je TomTom MyDrive aan je smartphone

Roel11 DECEMBER 2023
unknown description

TomTom MyDrive is een handige app waarmee je je smartphone koppelt aan je navigatiesysteem. Met de app plan je routes en heb je toegang tot de actuele verkeersinformatie, terwijl je telefoon vrij is om handsfree te bellen. Om TomTom MyDrive te gebruiken moet je eerst de app downloaden op je smartphone. Leer hoe je TomTom MyDrive koppelt aan je iPhone of Android-telefoon.

TomTom MyDrive verbinden met iOS

TomTom MyDrive verbinden met iOS

Om TomTom MyDrive te verbinden aan je iOS-apparaat, moet je eerst de TomTom MyDrive Connect-app downloaden in de App Store. Vervolgens volg je de volgende stappen:

  1. Maak een account aan of log in als je al een account hebt.
  2. Kies voor ‘TomTom aansluiten’ -> ‘Ok, laat me zien hoe’. Sta toe dat MyDrive je notificaties stuurt.
  3. Zorg dat bluetooth aanstaat op je iPhone en koppel jouw TomTom.
  4. Accepteer het koppelverzoek op zowel je iPhone als je navigatiesysteem. Je iPhone is nu gekoppeld aan je TomTom.

TomTom MyDrive koppelen aan je Android-telefoon

Ook op je Android-telefoon heb je de TomTom MyDrive Connect app nodig. Download deze in de Play Store. Volg daarna deze stappen:

  1. Creëer een account en/of log in.
  2. Tik op ‘TomTom aansluiten’ en dan ‘Ok, laat me zien hoe’. Sta toe dat MyDrive je notificaties stuurt.
  3. Ga naar het hoofdmenu van je TomTom, klik op ‘bluetooth’ en kies voor ‘voeg telefoon toe’.
  4. Scan de QR-code op je navigatiesysteem met je Android-telefoon en klik op ‘koppelen’. Op je TomTom stel je in welke functies je wilt gebruiken via je Android-smartphone.

Zo zorg je voor goede navigatie in je auto

Op zoek naar een navigatiesysteem? Wij geven je advies

Met een goed navigatiesysteem in je auto raak je nooit verdwaald. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt losse navigatiesystemen van merken als TomTom of Garmin, maar ook vaste systemen die ingebouwd zitten in je auto. Als je niet alleen wilt navigeren, maar ook op een veilige manier wilt bellen, appen of muziek wilt luisteren tijdens het autorijden, is Android Auto of Apple Carplay iets voor jou. Dit zijn verglijkbare systemen die je koppelt aan je Android-telefoon of iPhone en vervolgens tijdens het rijden bedient met je stem. Zo bel je naar een collega terwijl je in de file staat, of switch je naar een nieuwe afspeellijst op weg naar je vakantiebestemming.

Bekijk soortgelijke artikelen