Mediamarkt Logo

Hoe koppel je een Apple Watch?

unknown description

Heb je een nieuwe Apple Watch gekocht? Dan is het hoog tijd om hem te koppelen aan je iPhone. Gelukkig is dit heel eenvoudig. Volg de stappen op deze pagina en je Apple Watch is in no time geïnstalleerd. Ook als je een nieuwe iPhone koppelt aan je oude Apple Watch of als het niet lukt om je Apple-horloge te verbinden, vind je hier de informatie die je nodig hebt.

Je Apple Watch koppelen aan je iPhone in 3 stappen

Je Apple Watch koppelen aan je iPhone in 3 stappen

In 3 overzichtelijke stappen koppel je zo een Apple Watch aan een iPhone. Let op: deze instructies gelden voor Apple Watches met WatchOS 9. Deze koppel je aan iPhones met iOS 16 en hoger. Dit zijn alle modellen vanaf de iPhone 8. De batterij van het slimme horloge is niet helemaal vol als hij uit de doos komt, dus je kunt ervoor kiezen om eerst je Apple Watch op te laden voordat je hem koppelt.

Stap 1) Houd je iPhone in de buurt van je Apple Watch

Stap 1) Houd je iPhone in de buurt van je Apple Watch

Schakel je nieuwe Apple Watch in door het knopje aan de zijkant in te drukken. Wacht tot je het Apple-logo ziet. Houd je iPhone dicht bij je Apple Watch totdat het Apple Watch-koppelscherm op je telefoon verschijnt. Je kunt ook direct naar de Apple Watch-app gaan. Deze staat standaard op je iPhone. In de app klik je op ‘Koppel nieuwe Watch’.

Stap 2) Installeer en beveilig je Apple Watch

Op je Watch verschijnt een animatie. Via de Apple Watch-app op je iPhone scan je het plaatje, alsof je er een foto van maakt. Je krijgt een bevestiging in beeld als dit is gelukt, gevolgd door de melding ‘Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren’. Nadat je op ‘Ga door’ hebt geklikt, moet je een paar persoonlijke instellingen invoeren en een beveiligingscode kiezen.

Stap 3) Voeg apps toe aan je Apple Watch

De beste Apple Watch apps op een rijtje

Je bent klaar om je favoriete apps toe te voegen. Dit kan direct door op ‘Installeer alles’ te klikken als je wordt gevraagd om beschikbare apps te installeren. Dit is makkelijk, maar kan flink wat tijd kosten. Als je op ‘Kies later’ klikt, kun je op een ander moment kijken welke apps je op je Apple Watch wilt zetten. Standaard-apps, zoals mail en iMessage, zijn al geïnstalleerd op het horloge.

Wat als het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone niet lukt?

Wat als het koppelen van je Apple Watch aan je iPhone niet lukt?

Als het niet lukt om via de camera van je iPhone de koppeling te maken met je Smart Watch, kies je in de app op je telefoon voor ‘Koppel Apple Watch handmatig’ en volg je de instructies. Het kan voorkomen dat je wijzers op de Apple Watch ziet staan, wat betekent dat het horloge al is gekoppeld aan een iPhone. Dit kan gebeuren als je een tweedehands Watch hebt die nog niet goed is ontkoppeld door de vorige eigenaar. Doe dit alsnog zelf via de instellingen op je Apple-horloge of in de Apple Watch-app.

Je Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhone

Heb je een nieuwe iPhone die je wilt koppelen aan je Apple Smartwatch? Je kunt je Apple Watch resetten om vervolgens op je nieuwe telefoon de bovenstaande stappen uit te voeren. Dit is de enige optie als je oude iPhone niet meer werkt, maar nog wel gekoppeld is aan je Apple Watch. Als je oude iPhone het nog wel doet, is het slimmer om je gegevens en instellingen mee te nemen. Dit doe je door beide iPhones bij te werken en een reservekopie van je oude iPhone over te zetten naar je nieuwe telefoon. Via de Apple Watch-app op je nieuwe telefoon koppel je het horloge vervolgens via de 3 stappen.

Kun je een Apple Watch koppelen aan een Samsung-toestel?

Kun je een Apple Watch koppelen aan een Samsung-toestel?

De Apple Watch is specifiek gemaakt voor Apple-gebruikers en werkt daarom niet goed op Samsung-telefoons of andere Android-toestellen. Heb je een Samsung-telefoon? Bij MediaMarkt vind je veel andere smartwatches van merken die wel goed samengaan met Android-toestellen. Ontdek welke smartwatch in dat geval bij jou past, of ga direct naar alle smartwatches.

Bekijk soortgelijke artikelen