MM logo red

Tips voor als de batterij van je Samsung-smartphone slecht werkt

Roel7 FEBRUARI 2024
unknown description

Heb je een Samsung-smartphone en merk je dat de batterij snel op is? Dat is vervelend, want dan kun je minder lang bellen, appen, gamen of foto’s maken. Profiteer van onze tips over wat je moet doen als de batterij van je Samsung-telefoon niet meer goed oplaadt of snel leeg raakt.

Dit moet je doen als je Samsung-batterij niet (goed) oplaadt

Dit moet je doen als je Samsung-batterij niet (goed) oplaadt

Als de batterij van je Samsung-smartphone niet goed oplaadt, dan moet je eerste de oorzaak zien te achterhalen. Dit doe je door de volgende 3 tips in volgorde op te volgen, net zolang tot je weet waarom je Samsung-batterij het niet of slecht doet:

  • Probeer een andere oplader.
  • Voer een batterijtest uit.
  • Maak je USB-C-poort schoon.

1. Probeer een andere oplader

Misschien is je batterij nog wel goed, maar is je oplader kapot. Je kunt dit testen door een andere telefoonoplader te gebruiken voor je Samsung-telefoon en door je oplader aan een ander apparaat dan je smartphone te hangen. Zo weet je snel of je smartphone of je oplader het probleem is. Is dat laatste het geval? Dan doe je er verstandig aan om een nieuwe oplader te kopen.

2. Voer een batterijtest uit

2. Voer een batterijtest uit

Soms gaat je batterij snel leeg omdat ze simpelweg niet meer goed werkt. Dit kun je controleren met een app waarin je de kwaliteit van je Samsung-batterij test: Samsung Members. Deze app download je gratis in de Google Play Store. Klik op het tabje ‘Ondersteuning’ en vervolgens op ‘Diagnoses’. Hier kies je voor de optie ‘Start’ en klik je daarna ‘Batterijstatus’ aan. Al snel krijg je de uitslag van deze batterijtest. Is de uitslag ‘Goed’? Dan is er met de batterij van je Samsung-smartphone niets aan de hand en moet er een andere oorzaak zijn dat je accu niet goed oplaadt. Blijkt uit de test dat je batterij niet meer goed is, dan kun je de batterij laten repareren bij MediaMarkt.

3. Verwijder vuil uit de USB-C-poort

Als je je telefoon vaak in je broekzak of tas hebt, dan kan er vuil in de USB-C-poort komen. Als er vuil in je aansluiting zit, dan kan je oplader niet goed contact maken met je batterij. Daardoor laadt je batterij niet goed of helemaal niet op. Je kunt het vuil verwijderen door voorzichtig in de USB-C-poort te blazen of met een zacht borsteltje of een wattenstaafje het vuil eruit te halen. Doe wel voorzichtig, want de USB-C-poort is gevoelig en kan beschadigen.

Hoelang gaat de batterij van een Samsung-smartphone ongeveer mee?

Hoelang gaat de batterij van een Samsung-smartphone ongeveer mee?

De batterijduur van een Samsung-smartphone hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je je telefoon gebruikt, welke apps je gebruikt, hoe hoog je de helderheid van je scherm zet en hoe sterk het signaal van je netwerk is. Over het algemeen kun je zeggen dat een Samsung-smartphone ongeveer een dag mee kan gaan zonder op te laden. Maar als je veel video’s kijkt, spelletjes speelt of op internet surft, dan kan je batterij sneller leeglopen. Daarnaast geldt: hoe ouder de telefoon, hoe sneller de prestaties van je batterij achteruitgaan. Dit hoeft geen groot probleem te zijn. Je moet de batterij hoogstens vaker aan de oplader leggen. Tip: met een powerbank kun je jouw smartphone altijd en overal opladen.

Wat is de capaciteit van een Samsung-batterij?

Wat is de capaciteit van een Samsung-batterij?

De capaciteit van een Samsung-batterij wordt uitgedrukt in mAh, wat staat voor milliampère per uur. Dit geeft aan hoeveel energie de batterij kan opslaan en afgeven. Hoe hoger het getal, hoe meer energie de batterij heeft. De capaciteit van een Samsung-batterij verschilt per model, maar gemiddeld is die, afhankelijk van hoe je je telefoon gebruikt, ongeveer 4.000 mAh per uur. Dit is vergelijkbaar met de capaciteit van iPhones.

Bekijk soortgelijke artikelen