Mediamarkt Logo

Samsung Galaxy-telefoons vergelijken: de nieuwste modellen op een rij

Tussen de smartphones van de Samsung Galaxy S-, A- en Z-serie zit altijd een toestel dat aan jouw smartphone-eisen voldoet. Vergelijk de nieuwste modellen van deze 3 Galaxy-series met elkaar en ontdek welke telefoon het best bij je past.

Samsung Galaxy S-serie: smartphones van de hoogste kwaliteit

Samsung galaxy s

Telefoons uit de Samsung Galaxy S-serie zijn geschikt voor de zwaarste taken zoals het spelen van een zware game. Ook apps zoals Photoshop, Minecraft en Call of Duty speel je moeiteloos af op een Samsung Galaxy S. In februari 2023 kwam het nieuwste model uit: de Samsung Galaxy S23. Naast het instapmodel bracht Samsung nog 2 varianten van de Galaxy S23 op de markt: de S23 Plus en de S23 Ultra. De S23 Plus is een slag groter, heeft meer opslagruimte en een sterkere batterij. Het meest luxe toestel uit deze serie is de S23 Ultra, die je bedient met de S Pen. Deze smartphone heeft een haarscherp beeldscherm, een absolute topcamera en een oersterke batterij.

Samsung Galaxy A-serie: betrouwbare telefoon voor gemiddeld gebruik

Samsung galaxy A

Als je zoekt naar een alternatief voor de Samsung Galaxy S, bijvoorbeeld omdat je iets minder geld wilt uitgeven aan een smartphone, moet je de Galaxy A-serie zeker bekijken. In maart 2023 kwam het nieuwste model tot nu toe uit: de Samsung Galaxy A54. Voor deze serie geldt: hoe hoger het getal achter de A, hoe krachtiger de smartphone. Galaxy A-modellen met een getal onder de 50 zijn prima als je af en toe surft of whatsappt. Met modellen boven de A50 schakel je snel tussen andere apps als Instagram en YouTube. Galaxy A-smartphones staan bekend om hun krachtige batterij, die langer dan een dag meegaat bij normaal gebruik.

Samsung Galaxy Z-serie: vouwbare telefoons van topklasse

Samsung Galaxy Z

De Galaxy Z Fold en de Galaxy Z Flip zijn de meest vernieuwende Samsung-smartphones van 2023. Met een slimme technologie vouw je het beeldscherm van deze telefoons dubbel. Zo stop je de smartphone makkelijk in je broekzak, zonder dat je daar ook maar een centimeter beeldscherm voor in hoeft te leveren. In augustus 2022 kwam Samsung met de vierde generatie opvouwbare smartphones. Dit zijn de Galaxy Z Fold4, die je openvouwt en gebruikt als een kleine tablet, en de Galaxy Z Flip4, die je openklapt als een poederdoos. Deze Galaxy Z-toestellen zijn ideaal als je veel dingen tegelijk wilt doen op je toestel, zoals chatten en een film kijken of een game spelen.

Bekijk soortgelijke artikelen