MM logo red

Verschil airfryer en oven

Luuk18 MAART 2024
unknown description

Wil je naast een oven ook een airfryer? Op deze pagina laten we zien wat de voordelen zijn van een airfryer en tonen we aan dat de heteluchtfriteuse een goede aanvulling is in je keuken. Ook vertellen we waarvoor je dit keukenapparaat kunt gebruiken.

Waarvoor gebruik je een oven?

Waarvoor gebruik je een oven?

De mogelijkheden voor het bereiden van eten in een oven zijn eindeloos. Denk aan vlees, vis, groenten, ovenschotels en baksels, zoals taarten en brood. Met de juiste bakvorm of ovenschaal kun je alle kanten op. Vergeet ook de pizza’s en zelfgemaakte lasagnes niet. Een oven zit vaak al ingebouwd in je keuken en wordt eigenlijk als onmisbaar beschouwd.

Waarom een airfryer kopen?

Waarom een airfryer kopen?

Een airfryer is een goede aanvulling voor in je keuken. Niet alleen maakt het de frituurpan overbodig, maar je kunt er op een gezonde manier je maaltijd in bereiden. Naast patat en bittergarnituur kun je ook kip, macaroni of taartjes in de airfryer maken. De mogelijkheden bij een airfryer zijn zeer uitgebreid. Bovendien heb je geen last van frituurlucht die in je huis blijft hangen en is een airfryer gemakkelijk schoon te maken.

Verschillen tussen een airfryer en een oven

Verschillen tussen een airfryer en een oven

Zowel een airfryer als een oven bereidt voedsel door middel van de circulatie van hete lucht. Het is wel zo dat een oven meer opwarmingstijd nodig heeft. Een airfryer is meestal binnen 0 tot 3 minuten klaar voor gebruik, afhankelijk van het model. Kleine maaltijden bereid je gemakkelijk in een airfryer. Wil je grotere maaltijden bereiden, zoals ovenschotels, grote taarten en vlees dat langzaam moet garen? Dan is een oven zeer geschikt. Als je krokante patat wilt, kun je deze beter in een aifryer klaarmaken. In een oven blijft de vocht hangen, die vervolgens in de friet trekt. Ook heeft een airfryer een afvoersysteem voor vet.

EigendomOvenAirfryer
Bereiding

Hete lucht

Hete lucht

Opwarmingstijd

5 tot 15 minuten

0 tot 3 minuten

Bereidingsopties

Bakken, langzaam garen, roosteren en braden

Frituren, bakken, grillen, roosteren en braden

Inhoud

Groot

Kleiner dan een oven

Wat past bij jou: een airfryer of een oven?

Verschil frituur en airfryer

In de meeste gevallen heb je in jouw keuken al een oven. Een airfryer is daarop een goede aanvulling wanneer je graag wilt frituren of kleine maaltijden snel wilt bereiden. Dankzij de korte opwarmingstijd kun je met een airfryer meteen aan de slag. Wil je frietjes bereiden? Gebruik een airfryer als je een krokant korstje wilt. Twijfel je tussen een airfryer en een klassieke frituurpan? We hebben de verschillen tussen deze apparaten ook onderzocht.

Bekijk soortgelijke artikelen