Met zowel een airfryer als een frituurpan bereid je patat en frituursnacks. De manier van bereiding is echter anders. Bij een frituurpan wordt je eten in frituurvet of -olie klaargemaakt, terwijl een airfryer gebruikmaakt van de circulatie van hete lucht. Hierdoor zijn snacks uit een airfryer gezonder. Bovendien is een airfryer veiliger, aangezien je geen hete olie of vet gebruikt. Daar staat tegenover dat je met een friteuse de typische frituursmaak creëert die een airfryer niet kan nabootsen.
Met een airfryer kun je wel meer bereiden dan alleen frituursnacks; je kunt er ook vlees, vis en groente mee klaarmaken. Ook kun je taarten of muffins bakken. Een airfryer is makkelijk schoon te maken; je kunt de losse onderdelen afwassen of in de vaatwasser stoppen. Het schoonmaken van een frituurpan kost net iets meer tijd. Met een frituurpan kun je wel veel voedsel in 1 keer klaarmaken, bij een airfryer heb je meestal een kleinere pan (afhankelijk van het model). Welk keukenapparaat bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen.