Mediamarkt Logo

Verschil frituur en airfryer

unknown description

Ben je op zoek naar een airfryer of een frituurpan, zodat je jouw favoriete snacks kunt bereiden? We zetten de verschillen voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze kunt maken. Lees hier alles over de mogelijkheden van airfryers en friteuses.

Waarom een frituurpan kopen?

Waarom een frituurpan kopen?

Met een frituurpan maak je thuis de lekkerste snacks. Zin in een patatje of een kroket? Wil je bitterballen voor tijdens de voetbalwedstrijd? Je hoeft niet naar de snackbar als je thuis een friteuse hebt staan. In friteuses kun je snel grote hoeveelheden klaarmaken. Doe frituurvet of -olie in de frituurpan, laat het opwarmen en leg dan het eten dat je wilt bereiden in de frituurmand. Binnen een paar minuten heb je je favoriete snacks op tafel.

Bekijk alle frituurpannen

Wat kun je met een airfryer?

Wat kun je met een airfryer?

Houd je van snacks, maar wil je gezonder eten? Dan is een airfryer wellicht iets voor jou. Met een airfryer bereid je niet alleen frietjes of snacks, maar ook andere maaltijden. Naast frituren kun je met een airfryer ook bakken, grillen, roosteren en braden. Je gebruikt geen frituurvet. In plaats daarvan wordt je eten bereid door middel van de circulatie van hete lucht. Hierdoor wordt je eten minder vet en is het apparaat ook makkelijk schoon te maken.

Bekijk alle airfryers

Wat zijn de verschillen tussen een airfryer en een frituurpan?

Wat zijn de verschillen tussen een airfryer en een frituurpan?

Met zowel een airfryer als een frituurpan bereid je patat en frituursnacks. De manier van bereiding is echter anders. Bij een frituurpan wordt je eten in frituurvet of -olie klaargemaakt, terwijl een airfryer gebruikmaakt van de circulatie van hete lucht. Hierdoor zijn snacks uit een airfryer gezonder. Bovendien is een airfryer veiliger, aangezien je geen hete olie of vet gebruikt. Daar staat tegenover dat je met een friteuse de typische frituursmaak creëert die een airfryer niet kan nabootsen.

Met een airfryer kun je wel meer bereiden dan alleen frituursnacks; je kunt er ook vlees, vis en groente mee klaarmaken. Ook kun je taarten of muffins bakken. Een airfryer is makkelijk schoon te maken; je kunt de losse onderdelen afwassen of in de vaatwasser stoppen. Het schoonmaken van een frituurpan kost net iets meer tijd. Met een frituurpan kun je wel veel voedsel in 1 keer klaarmaken, bij een airfryer heb je meestal een kleinere pan (afhankelijk van het model). Welk keukenapparaat bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen.

EigendomFrituurpan Airfryer
Bereiding

Frituurvet of -olie

Hete lucht

Bereidingsopties

Frituren

Frituren, bakken, grillen, roosteren en braden

Bereidingstijd

Kort

Iets langer voor frituren, maar sneller met andere maaltijden

Kosten

Goedkoper in aanschaf, maar frituurolie/-vet is relatief duur

Duurder in aanschaf

GezondNiet beschikbaarBeschikbaar
FrituurluchtBeschikbaarNiet beschikbaar
Hoeveelheid (in 1x)

Veel, vooral als je een dubbele friteuse hebt

Minder (afhankelijk van inhoud model)

Schoonmaken

Kost tijd door het vet dat achterblijft

Losse onderdelen kun je makkelijk afwassen

Wat is het beste voor jou: een airfryer of frituurpan?

Wat is het beste voor jou: een airfryer of frituurpan?

Of een airfryer of frituurpan het beste bij jou past, hangt af van wat je precies met het apparaat wil doen. Wil je alleen frituren? Dan is een frituurpan heel geschikt. Wil je ook kunnen bakken, grillen en braden? Hele maaltijden kunnen bereiden? Dan is een airfryer zeer geschikt. Ook als je op je lijn let kun je beter voor een airfryer gaan. Wil je dezelfde smaak als het eten in de snackbar, of wil je veel patat of snacks in 1 keer kunnen bereiden? Ga dan voor een frituurpan. Mocht je geen frituurlucht in huis willen of wil je zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan schoonmaken, neem dan een kijkje bij de airfryers.

Informatie over airfryers
Bekijk soortgelijke artikelen