Mediamarkt Logo

Welke oven kiezen?

Waar moet je aan denken bij het kopen van een inbouwoven? De keuze is groot: wordt het een heteluchtoven, stoomoven of magnetron? En waar moet je bij deze apparaten op letten? Wij helpen je de inbouwoven te vinden die bij je past.

Inbouwoven met grill

Inbouwoven met grill - Images

De eenvoudigste inbouwoven heeft standen voor onder- en bovenwarmte en een grillstand. Hiermee bereid je allerlei recepten en bak of grill je vlees, vis en groente.

Bekijk alle inbouwovens met grill

Inbouw-heteluchtoven

Inbouw-heteluchtoven - Images

Een heteluchtoven verdeelt de hitte in de oven door hete lucht via openingen in de achterkant naar binnen te blazen. Het voordeel is dat de oven overal gelijkmatig heet is en je dus op meerdere niveaus kunt bakken, bijvoorbeeld twee taarten of twee pizza's tegelijk. Dit type ovens is vaak gecombineerd met een grillfunctie.

Bekijk alle inbouw-heteluchtovens

Inbouw multifunctionele oven

Inbouw multifunctionele ovens - Images

Dit type oven heeft boven- en onderwarmte, hetelucht én grill gecombineerd in één apparaat. Al deze functies kunnen in allerlei combinaties worden gebruikt. Zo grill je kip snel helemaal gaar door hetelucht met grillfunctie te combineren.

Bekijk alle inbouw multifunctionele ovens

Inbouwoven met magnetron

Inbouwoven met magnetron - Images

Dit is een uitbreiding op de multifunctionele oven, waarbij er als extra functie een magnetron is toegevoegd. Hiermee verwarm of ontdooi je snel iets. De inbouwoven met magnetron is vooral geschikt wanneer je op zoek bent naar een goede inbouwoven en de magnetronfunctie handig is om erbij te hebben. Er zijn ook inbouwovens waarbij de magnetronfunctie prominenter aanwezig is. Deze bieden allerlei programma’s voor zowel oven, magnetron en een combinatie daarvan. Dit zijn zogeheten inbouwcombimagnetrons.

Bekijk alle inbouwovens met magnetron

Inbouw (combi)stoomoven

Inbouw (combi)stoomovens - Images

Een (combi)stoomoven heeft een stoomfunctie. Deze gebruikt waterdamp om gerechten te garen en dat is buitengewoon gezond. Wanneer je stoomt blijven vitamines namelijk beter bewaard en je hoeft minder vet te gebruiken om een product te garen. Stoomovens worden veel gebruikt om groentes te garen, maar kunnen ook prima gebruikt worden voor complete gerechten, inclusief vlees en vis. De combistoomoven is gecombineerd met een heteluchtfunctie. Samen kunnen ze gebruikt worden bij het maken van gerechten waarbij je een knapperige korst of bodem wilt hebben.

Bekijk alle inbouw (combi)stoomovens
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Keukenapparaat stuk? MediaMarkt heeft direct een inbouw-apparaat op maat!

Kom samen met de inbouwmaten van je keukenmeubel naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze inbouwspecialisten. Nog dezelfde dag neem je een nieuw apparaat mee naar huis en is je probleem opgelost. Het enige wat jij moet doen, is hem zelf installeren.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

MediaMarkt-inbouwservice

Wil je meer gemak? Gebruik dan onze inbouwservice. Wij bouwen het nieuwe apparaat voor je in, je behoudt alle garantie én wij nemen het oude apparaat retour.