Mediamarkt Logo

Je wasmachine verhuizen in 6 eenvoudige stappen

unknown description

Het verhuizen van een wasmachine lijkt misschien een hele klus, maar als je de juiste stappen volgt, valt dat reuze mee. Of je nu gaat verhuizen naar een nieuwe woning of gewoon je wasmachine wilt verplaatsen, met deze 6 stappen doe je het snel, veilig en efficiënt.

Stap 1) Zorg ervoor dat je wasmachine leeg is

Stap 1) Zorg ervoor dat je wasmachine leeg is

Zorg dat je wasmachine helemaal leeg is voordat je het apparaat verhuist. Controleer of er geen verdwaalde handdoeken, shirts of sokken meer in de trommel zitten. Laat ook alle restjes water goed weglopen, als die er nog in zitten. Zo voorkom je dat je nat wordt tijdens de verhuizing.

Stap 2) Maak de binnenwanden schoon

Een verhuizing is een mooi moment om je wasmachine te reinigen. Maak de binnenwanden goed schoon en haal alle vuil- en zeepresten weg. Gebruik hierbij een mild schoonmaakmiddel. Maak ook de filters direct schoon met kokend water en soda of azijn. Zo is je wasmachine na de verhuizing weer zo goed als nieuw.

Stap 3) Maak de waterafvoerslang los en ontkoppel de kleppen

Stap 3) Maak de waterafvoerslang los en ontkoppel de kleppen

Schakel de watertoevoer naar je wasmachine uit en draai de watertoevoerkleppen dicht. Verwijder vervolgens de waterafvoerslangen van zowel de kraan als de achterkant van de wasmachine. Zorg ervoor dat er geen water meer in de slangen zit om lekken tijdens het verhuizen te voorkomen. Heb je een wasmachine met droger op elkaar? Verwijder dan eerst de waterafvoer van de wasmachine en daarna de droger.

Stap 4) Zet de trommel vast met transportbouten

Bij de aanschaf van je wasmachine heb je transportbouten gekregen. Dit geldt voor elk merk wasmachine, van Bosch tot Miele en van Samsung tot AEG. Gebruik deze transportbouten als je de wasmachine verplaatst. Deze bouten houden de trommel bij elkaar en voorkomen zo dat de trommel beweegt en beschadigt tijdens het verplaatsen.

Stap 5) Houd de wasmachine rechtop tijdens het verplaatsen

Stap 5) Houd de wasmachine rechtop tijdens het verplaatsen

Probeer de wasmachine tijdens de verhuizing zoveel mogelijk rechtop te houden. Vervoer de wasmachine het liefst op een trolley of een steekwagen en zet het apparaat goed vast. Als een wasmachine veel kantelt, kan de trommel te veel gaan schudden en kan er druk op de leidingen ontstaan.

Stap 6) Sluit de wasmachine opnieuw aan

Eenmaal op de nieuwe locatie aangekomen, kun je de wasmachine opnieuw aansluiten. Verwijder de transportbouten, sluit de waterafvoerslangen en de stroomkabel weer aan en open de watertoevoerkleppen. Controleer op lekkages en zorg ervoor dat de wasmachine stabiel staat voordat je hem opnieuw gebruikt.

Conclusie: zo verhuis je ook jouw wasmachine snel en makkelijk

Je las in dit artikel de 6 stappen om jouw wasmachine op een veilige manier te verhuizen:

  1. Je maakt de wasmachine leeg en zorgt dat er geen wasgoed of water meer in de trommel zit.
  2. Maak de binnenwanden goed schoon en neem direct het filter mee.
  3. Koppel de watertoevoer los en ontkoppel de kleppen (houd een emmer in de aanslag).
  4. Gebruik de transportbouten die je bij aanschaf kreeg om de machine vast te zetten.
  5. Verplaats de wasmachine zoveel mogelijk rechtop.
  6. Sluit de wasmachine op een goede manier opnieuw aan.

Bekijk soortgelijke artikelen