Mediamarkt Logo

Wasmachine reinigen: 3 tips voor een schone wasmachine

unknown description

Door je wasmachine goed schoon te houden en regelmatig te reinigen, verleng je de levensduur. Hoe reinig je een wasmachine op de juiste manier en welke schoonmaakmiddelen kun je hierbij gebruiken? Bekijk deze 3 tips om je wasmachine op de beste manier schoon te maken en te houden.

Tip 1) Reinig je wasmachine in een paar stappen

Tip 1) Reinig je wasmachine in een paar stappen

Je wasmachine maak je in een paar eenvoudige stappen schoon. Eerst maak je de rubberen ring rond de trommel schoon met een doekje. Vuil in die ring is namelijk een van de meest voorkomende oorzaken van een stinkende wasmachine. Vervolgens reinig je de trommel door soda, azijn of een ander schoonmaakmiddel in het wasmiddelbakje te doen en een programma op 90 graden te draaien, zonder wasgoed. Tot slot reinig je de wasmiddellade zelf. Als zich hier wasmiddel ophoopt, komen er vieze luchtjes vrij en ontstaat er vetluis. Haal de lade voorzichtig uit de wasmachine en maak hem schoon met warm water. Verwijder alle zeepresten en droog de bak goed af voordat je hem weer in de machine plaatst.

Tip 2) Schoonmaakmiddelen voor een frisse wasmachine

Tip 2) Schoonmaakmiddelen voor een frisse wasmachine

Er zijn een aantal schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken om je wasmachine te reinigen en af te rekenen met muffe luchtjes. Wasmachinereiniger is de meest voor de hand liggende optie. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan natuurazijn of soda om je wasmachine te reinigen. Giet een van deze producten in het wasmiddelbakje en draai een programma zonder was. Wil je de wasmachine ook gelijk ontkalken, dan gebruik je een speciaal ontkalkingsmiddel en geen schoonmaakmiddel.

Naar alle wasmachines

Tip 3) De beste momenten om je wasmachine grondig te reinigen

De beste tijd om je wasmachine grondig te reinigen is op een moment dat de wasmand niet van vieze kleding uitpuilt. Dan heb je namelijk de tijd om de wasmachine schoon te maken zonder dat het apparaat snel weer aan het werk moet. Een ander goed moment om je apparaat grondig te reinigen, direct na het aansluiten van je wasmachine. Nieuwe wasmachines kunnen tijdens de fabricage vuil en resten ophopen die de prestaties kunnen beïnvloeden. Dus voordat je je eerste lading was draait, is het raadzaam om een reinigingscyclus uit te voeren.

Onderhoudstips voor een langere levensduur van je wasmachine

Onderhoudstips voor een langere levensduur van je wasmachine

Om de levensduur van je wasmachine zo lang mogelijk te maken, is het verstandig om je wasmachine regelmatig te reinigen. Als je vaak wast, is het slim om zeker een keer per maand je wasmachine schoon te maken met een lege trommel en eens in de 3 maanden grondig te reinigen. Elk merk wasmachine is vroeg of laat toe aan een grondige wasbeurt, of je nu een Miele-, Bosch-, Samsung- of AEG-wasmachine hebt. Door je wasmachine goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken, vergroot je de levensduur.

Bekijk soortgelijke artikelen