Mediamarkt Logo

Betaalbare wasmachines voor een kleiner budget

unknown description

Op zoek naar een nieuwe, betaalbare wasmachine? Ontdek hier wat de beste betaalbare wasmachines zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe betaalbare wasmachine.

Wat kost een wasmachine?

Wat kost een wasmachine?

De prijzen van wasmachines variëren sterk. Er zijn modellen die nog geen € 300,- kosten, terwijl je zo ook meer dan € 1.000,- uitgeeft aan een nieuw apparaat. De prijs van een wasmachine hangt in grote mate af van de functies en verschillende programma’s die erop zitten. Ook betaal je voor grotere wasmachines vaak net iets meer dan voor een kleinere wasmachine. Als je een nieuwe machine koopt, is het verstandig om voor jezelf te bepalen welke functies en programma’s er voor jou zeker op moeten zitten. Vervolgens zoek je een wasmachine die aan die eisen voldoet.

Bekijk de wasmachineaanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een betaalbare wasmachine?

Als je een nieuwe wasmachine zoekt voor een klein budget, is het goed om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Zo kijk je altijd naar het energielabel van de wasmachine en het verbruik dat daarbij hoort. Een minder dure wasmachine met een hoog energielabel kost na een aantal jaar namelijk evenveel als een energiezuiniger exemplaar. Daarnaast kijk je naar het vulgewicht en de grootte van de wasmachine: hoeveel was kan er in de trommel? Ook check je het aantal programma’s dat een wasmachine draait en op welk toerental. Tot slot ga je na of een machine over handige extra functies en opties beschikt.

1) Vulgewicht en grootte

1) Vulgewicht en grootte

Hoe groter een wasmachine is en hoe hoger het vulgewicht, hoe meer kleding hij tijdens een programma kan wassen. Als je op zoek bent naar een betaalbare wasmachine, bedenk dan hoeveel kleding je per keer wast. Was je voor een heel gezin, dan is het voordeliger om minder wassen te draaien met een grote machinemet een capaciteit van 9 of 10 kg. Woon je alleen of met iemand samen, dan heb je vaak al genoeg aan een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg of 8 kg.

2) Wasprogramma’s en toerental

Bepaal voor jezelf of je vaak katoen, wol of synthetische stoffen wast. Vervolgens ga je op zoek naar een wasmachine die deze wasprogramma’s ook daadwerkelijk kan draaien. Sommige programma’s vragen om een hoog toerental van je wasmachine. Het is dus ook van belang bij je keuze voor een wasmachine het maximaal aantal toeren te checken. Het toerental bepaalt hoe snel de wastrommel ronddraait tijdens het centrifugeren. Hoe hoger dit aantal, hoe droger je was uit de machine komt. Wil je besparen op een wasdroger, dan is het slim om een wasmachine met een hoog toerental te kopen.

3) Extra functies en opties

3) Extra functies en opties

Tot slot kijk je naar de extra functies en opties van een wasmachine. Wil je bijvoorbeeld dat je een was kunt programmeren zodat hij pas over een paar uur start, of wil je hem kunnen bedienen met een app? Hoe moderner en hoe beter het merk wasmachine, hoe meer functies er vaak op zitten. Bepaal welke opties en functies voor jou echt iets toevoegen en probeer een betaalbare wasmachine te vinden die hieraan voldoet.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende merken?

De prijs-kwaliteitverhouding verschilt uiteraard per type en merk wasmachine. Hoe meer je voor een machine betaalt, hoe beter de kwaliteit en levensduur die je mag verwachten. Wasmachines van Miele, Samsung en Bosch zijn gemaakt van de meest kwalitatieve en duurzame materialen en daar betaal je voor. De gemiddelde levensduur van deze wasmachines ligt tussen de 12 en 15 jaar. Wasmachines van andere merken, zoals Beko en Whirlpool, gaan eveneens meer dan 10 jaar mee, mits je ze goed onderhoudt. Als je een wasmachine regelmatig reinigt en eens in de 3 maanden ontkalkt, verleng je de levensduur.

Bekijk soortgelijke artikelen