Mediamarkt Logo

Welke formaten wasmachines zijn er?

unknown description

Hoewel wasmachines vaak van elkaar verschillen in afmeting – al gaat het soms om een centimeter – zijn er wel standaardformaten. Hieronder zie je wat de standaardhoogte, -breedte en -diepte van een wasmachine is.

Wat is de hoogte van een wasmachine?

Wat is de hoogte van een wasmachine?

De precieze hoogte is per wasmachinemerk verschillend. Zo zijn bepaalde Miele-wasmachines anders in hoogte dan wasmachines van Bosch of Samsung. Maar ook binnen het assortiment van een merk zijn wasmachines verschillend in formaat. Wel kun je over het algemeen stellen dat een wasmachine die je van voren inlaadt ongeveer 85 centimeter hoog is. Een wasmachine met bovenlader is iets hoger. De standaardhoogte is zo’n 90 centimeter.

Wat is de breedte van een wasmachine?

Ook de breedte is per wasmachine verschillend. Daarbij maakt het vooral uit of je een wasmachine met voorlader of bovenlader hebt. Zit de wasmachinedeur aan de voorkant, zoals bij een voorlader? Dan is de standaardbreedte ongeveer 60 centimeter. Vul je de wasmachine van boven? Dan is de standaardbreedte zo’n 40 centimeter.

Wat is de diepte van een wasmachine?

Wat is de diepte van een wasmachine?

Een wasmachine met een bovenlader heeft een standaarddiepte. Die is ongeveer 60 centimeter. Heb je een wasmachine met voorlader? Dan komt daar ongeveer 5 tot 10 centimeter bij. Er bestaan ook wasmachines die minder diep zijn. Die zijn meestal 45 centimeter diep.

Afmetingen wasmachine en droger op elkaar

Om ruimte te besparen kun je ook een droger op een wasmachine zetten. Om dit op een veilige manier te doen heb je een tussenstuk, ook wel een stapelkit genoemd, en een spanband nodig. Door het tussenstuk wordt het geheel ongeveer 20 centimeter hoger. De gesp van de spanband neemt ook wat ruimte in, zo’n 7 centimeter.

Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je