MM logo red

Wat is smarthome? Wij leggen het uit!

Thijs16 JANUARI 2024

Tegenwoordig is slimme technologie niet meer weg te denken. Er zijn verschillende soorten smarthome-producten die allemaal een ander doel hebben. Ga je voor meer gemak thuis? Wil je jouw huis extra beveiligen? Zoek je tips voor geld besparen? Of ben je op zoek naar entertainment? Wij zetten alle mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij.

Wat is een smarthome?

Wat is smart home

Een smarthome betekent het hebben van een huis waarbij gebruiksgemak voor op staat. Handelingen zoals lampen aandoen, jouw tv aanzetten, stofzuigen en zelfs opstaan om te zien wie er voor jouw deur staat hoef je niet meer zelf uit te voeren. Met jouw smartphone of tablet doe je dit dan namelijk allemaal met een druk op de knop.

Ieder slim apparaat stel je naar eigen wens in, en dat doe je het vaakst via een app op jouw smartphone of tablet. Het handigste is om één domoticasysteem te hebben: dit gebruik je om al jouw slimme apparatuur aan elkaar te koppelen. Zo vind én bestuur je alles vanuit één plek.

Een slim huis in 5 eenvoudige stappen

Een slim huis in 5 eenvoudige stappen

Wil je het creëren van jouw smarthome makkelijk en overzichtelijk houden, dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je precies wilt, en daarna over welke stappen daarvoor nodig zijn.

Slimme producten zijn te gebruiken voor entertainment, om alles in huis gemakkelijk met één knop aan te zetten of automatisch aan te laten gaan, maar ook om energie te besparen en daarmee uiteindelijk geld te besparen. Daarnaast zijn er smarthome-producten die zorgen dat jouw huis beter beveiligd is, bijvoorbeeld met een slimme rookmelder, slimme camera of slimme deurbel. Maar ook apparaten die jou helpen met jouw huishouden worden steeds slimmer. Denk hierbij aan slimme stofzuigers, slimme stekkers en slimme thermostaten.

Bij MediaMarkt hebben we een breed aanbod aan smarthome-producten en daarom helpen we jou met ons 5-stappenplan graag om jouw smart home zo goed en makkelijk mogelijk op te starten. Deze 5 stappen geven jou inzicht in wat jij nodig hebt om te beginnen met jouw smarthome en hoe je die naar wens uitbreidt.

Geld en energie besparen

Hoe bespaar je slim geld?

Veel huishoudens maken zich steeds meer zorgen over de stijgende energieprijzen. Bij MediaMarkt helpen we jou graag door verschillende tips op een rijtje te zetten om geld te besparen met jouw smart home. Met de juiste smarthome-producten maak jij jouw huis energiezuiniger, en dat is ook goed voor jouw portemonnee. Maar welke slimme apparaten heb je nodig om jouw huis energiezuiniger te maken?

Veiligheid en beveiliging

Dit heb je nodig voor een veiliger en slim huis

Wil jij jouw huis beter beveiligen, zodat jij je thuis nog veiliger voelt? Tegenwoordig zijn er verschillende slimme producten die de beveiliging buiten de deur en binnenshuis verbeteren. Dit kan onder andere door middel van slimme camera’s, slimme deurbellen, slimme alarmsystemen en slimme rookmelders.

Huishouden en gezondheid

Gemakkelijk alles slim bedienen in huis?

Wil je gemak in huis en tegelijkertijd denken aan jouw gezondheid? Bij MediaMarkt helpen we je graag met tips om jouw huis gemakkelijk schoon en fris te houden. Daarnaast bestaan er ook slimme verzorgingsproducten, zodat jij via jouw smartphone bijhoudt wat je doet en wat nog beter kan.

Entertainment

Wat heb je nodig voor smart entertainment?

Wil je slimme producten gebruiken voor jouw eigen vermaak? Op deze pagina vind je alle informatie over slimme televisies, speakers, mediaspelers, maar ook wifi-systemen om jouw smart home aan te vullen met entertainment.

Smart home homepage - Uitgelicht product: Eufy videodeurbel

In de spotlight: Eufy 2K draadloze videodeurbel

De Eufy 2K draadloze videodeurbel, weet altijd wie voor je deurbel staat. Wanneer de deurbel wordt geactiveerd krijg je direct een melding op je smartphone met 2K scherpe beelden. De geavanceerde 4:3 beeldverhouding geeft u een duidelijk beeld van alle bezoekers. De Eufy 2k heeft een locale opslag waardoor je nergens aan vast zit en geen maandelijkse kosten hebt. Gemakkelijk te installeren en heeft tot 6 maanden batterijduur. Eufy 2k is onderdeel van het Eufy Security assortiment. Hierdoor is het eenvoudig uit te breiden met beveiligingscamera’s, sensors en meer!

Bekijk soortgelijke artikelen