Mediamarkt Logo

Wat is Apple HomeKit?

unknown description

Dankzij Apple HomeKit bedien je alle slimme apparaten in huis via een centrale plek, bijvoorbeeld via je iPhone of iPad. Zo zet je binnen 1 platform de lampen in je slaapkamer aan of de slimme thermostaat een graad kouder. De slimme apparaten die je bedient dankzij Apple HomeKit hoeven niet per se van Apple te zijn. In dit artikel lees je hoe Apple HomeKit precies werkt.

Hoe werkt Apple HomeKit en wat is het verschil met Google Home?

Hoe werkt Apple HomeKit en wat is het verschil met Google Home?

Apple HomeKit werkt via iOS en is een platform waarmee je verschillende slimme apparaten op één plek kunt bedienen. Apple HomeKit is niet direct de app waarmee je alle apparaten bedient, maar is eigenlijk de onderlinge verbinding die het mogelijk maakt dat apparaten op een slimme manier met elkaar kunnen samenwerken.

Wat is Apple Home en wat is het verschil met Apple HomeKit?

Een slim huis in 5 eenvoudige stappen

Apple Home is de app die je installeert om je slimme apparaten in huis op één plek te bedienen. Deze slimme apparaten moeten over Apple HomeKit beschikken om ook daadwerkelijk bediend te kunnen worden in de Apple Home-app of een Smarthome-hub. Daarnaast kun je alle apparaten met HomeKit gemakkelijk slim bedienen in huis. Zo werken ze met elkaar samen en stel je slimme routines in, zoals de thermostaat die vast een graadje hoger gaat als jij aan het einde van de middag terugrijdt naar huis.

Welke apparaten werken met Apple Homekit?

Niet alleen slimme producten van Apple beschikken over Apple HomeKit. Ook apparaten van andere merken kunnen Apple HomeKit ondersteunen. Deze hebben dan een specifiek label met ‘Works with Apple HomeKit’. Dit betekent dat je ook slimme thermostaten, bluetooth-speakers of verlichting van Sonos of Samsung kunt bedienen in de Home-app en dat deze ook slim met elkaar samenwerken.

Bekijk soortgelijke artikelen