MM logo red

Gemakkelijk alles slim bedienen in huis?

Thijs16 JANUARI 2024

Met een smarthome-hub bedien je al jouw slimme apparaten eenvoudig vanuit een plek. Je maakt er bijvoorbeeld huishoudelijke taken ook makkelijker mee, je krijgt meer inzicht in het verbruik van jouw apparaten én je kan jouw gezondheid ermee vooruit helpen.

Slimme luchtreinigers

Smart home - Huishouden en gezondheid - Slimme luchtreinigers

Door het gebruik van bijvoorbeeld een slimme luchtreiniger wordt vervuilde lucht door het apparaat gezogen. Het filter in de machine haalt vervolgens de vuile deeltjes uit de lucht en blaast de schone lucht terug de kamer in. Deze slimme apparaten meten zelf wanneer de lucht in de kamer niet helemaal schoon is, zodat hij weet wanneer hij aan het werk moet. Ze zijn verbonden met wifi en werken met een app waarin je de luchtkwaliteit van jouw huis terugziet. Via de app stel je ook de intensiteit in en bekijk je vaak ook de luchtvochtigheid van de kamer.

Sommige luxere luchtreinigers, zoals die van Dyson, laten ook zien wat de luchtvochtigheid buiten is. Zo zie je eenvoudig het verschil dat het apparaat maakt wanneer het aan is geweest.

Slimme verzorging

Smart home - Huishouden en gezondheid - Slimme verzorging

Er zijn verschillende producten in de badkamer die je kunt verbinden met een app op jouw smartphone. Er zijn bijvoorbeeld gezichtsborstels of -reinigers die je een melding geven wanneer je met het volgende deel van jouw gezicht verder kunt. Dankzij een handige zoekfunctie vind je het apparaat eenvoudig weer terug wanneer je het kwijt bent. Via de app op jouw telefoon stel je de verschillende standen in die jij het fijnste vind voor jouw huis.

Daarnaast zijn er slimme tandenborstels die laten zien hoe jij jouw gebit gepoetst hebt. Deze tandenborstels zijn via bluetooth te verbinden met een app, waarin je ook programma’s terugvindt. De app herkent ook welke borstel je op jouw tandenborstel hebt zitten, bijvoorbeeld een voor gezonder tandvlees of juist voor wittere tanden.

Slimme stofzuigers

Smart home - Huishouden en gezondheid - Slimme stofzuigers

Voor de schoonmaak in huis zijn er slimme stofzuigers. Deze stofzuigers scannen jouw huis en weten precies waar ze wel en niet zijn geweest. Er zitten sensoren in die exact meten waar de stofzuiger naartoe moet en waar hij moet schoonmaken. Je zet zo’n slimme stofzuiger op afstand aan, bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent, zodat je er geen last van hebt. Vaak zijn deze robotstofzuigers niet zo groot, waardoor ze gemakkelijker op moeilijker te bereiken plekken zoals onder kasten en banken kunnen schoonmaken.

  • Smart home - Banner - Samen op weg naar een smart home
Bekijk soortgelijke artikelen