Mediamarkt Logo

De beste aircooler voor verkoeling in huis

Thijs15 APRIL 2024
unknown description

Een aircooler zorgt voor verfrissing op warme dagen. Luchtkoelers zijn gebruiksvriendelijk, verbruiken relatief weinig energie en zijn compact, waardoor je ze gemakkelijk verplaatst en opbergt. Lees hier meer over aircoolers en vind de beste luchtkoeler die bij jou past.

Wat is een aircooler?

Wat is een aircooler?

Een aircooler, ook wel luchtkoeler genoemd, blaast koude lucht de ruimte in. De werking is vergelijkbaar met een ventilator. Het grootste verschil is dat je de aircooler vult met koud water. Vervolgens wordt er lucht langs het koelelement geblazen, waardoor de lucht kouder aanvoelt. Een aircooler kan de temperatuur in een kamer tot ongeveer 3 graden verlagen. Qua uiterlijk lijkt een aircooler meer op een mobiele airco. De werking van een airco is echter anders; een airco voert warme lucht af naar buiten en blaast koele lucht de ruimte in. Je kunt bij een airco de temperatuur zelf instellen, zodat de temperatuur in de hele kamer daalt. Daar staat tegenover dat een aircooler minder prijzig is en minder energie verbruikt. Daarnaast is een aircooler makkelijk te verplaatsen. Je hebt alleen een stopcontact nodig. Door het koelelement neemt de luchtvochtigheid in de kamer ook toe, net als bij een luchtbevochtiger.

Hoe kies je de beste luchtkoeler voor jouw huis?

Hoe kies je de beste luchtkoeler voor jouw huis?

Wat de beste aircooler voor jou is, is afhankelijk van je eigen wensen. Let bij het aanschaffen van een luchtkoeler op zaken zoals het vermogen, de snelheidsstanden, het geluidsniveau en functies zoals automatische uitschakeling. De grootte van de kamer(s) die je wilt verkoelen is van belang bij het bepalen van het juiste vermogen. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt. Het is ook handig als er een afstandsbediening bij de aircooler zit, zodat je het apparaat vanaf de bank of in bed kunt bedienen. Wil je een aircooler die ook functioneert als luchtreiniger? Dan is een Dyson-aircooler iets voor jou. Zo krijg je niet alleen verkoeling, maar ook een schone lucht.

Beste mini-aircooler

Beste mini-aircooler

Het handige aan een mini-aircooler is dat je de luchtkoeler eenvoudig kan verplaatsen en dat hij weinig ruimte inneemt. Zo kun je hem op verschillende plekken in huis gebruiken. Ook is hij makkelijk op te bergen. Kijk bijvoorbeeld voor een model met wieltjes, zodat je hem naar een andere kamer kunt rollen. Mini-aircoolers hebben vaak een lager vermogen, waardoor ze vooral geschikt zijn voor minder grote ruimtes, zoals een studeerkamer of slaapkamer. Daardoor zijn mini-aircoolers in de meeste gevallen ook energiezuiniger dan een grotere variant.

Beste stille aircoolers voor in de slaapkamer

Beste stille aircoolers voor in de slaapkamer

Op warme dagen kan een aircooler ervoor zorgen dat je beter slaapt; een beetje extra verkoeling kan al voor een betere nachtrust zorgen. De beste temperatuur om te slapen ligt ongeveer rond de 18 graden. Een aircooler zorgt niet alleen voor koude lucht, maar kan ook voor een schonere lucht zorgen als de airco een functie heeft om de lucht te reinigen. Ook dit verbetert je slaap. Daarnaast is het belangrijk dat een aircooler voor je slaapkamer niet te veel geluid maakt, zodat je rust niet wordt verstoord. Let daarom bij de aanschaf van een aircooler op het geluidsniveau, gemeten in decibel.

Bekijk soortgelijke artikelen