Mediamarkt Logo

Tekken 8

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Vecht met je favoriete karakters in het vervolg op Tekken 7: Tekken 8. Deze game voor de PS5, Xbox Series X en S en pc bevat een nieuwe verhaallijn waarin een vete tussen vader en zoon wordt uitgevochten. Lees hier meer over deze vechtgame.

Wat is nieuw in Tekken 8?

Wat is nieuw in Tekken 8?

De serie Tekken gaat al heel lang mee. Het eerste deel van Tekken verscheen in 1994 oorspronkelijk als arcadespel. In 1995 werd het spel voor de PlayStation 1 uitgebracht en was daarmee een van de eerste 3D-vechtgames. Tekken werd snel razend populair en is nog steeds een van de bekendste vechtgames. Tekken is qua gameplay altijd heel toegankelijk geweest, waardoor het een breed publiek aantrok. Inmiddels zijn we al een aantal games verder en is Tekken 8 de meest recente. In Tekken 8 neemt Jin Kazama het op tegen zijn vader Kazuya Mishima, die over de hele wereld chaos en vernietiging achterlaat.

Gameplay Tekken 8

Gameplay Tekken 8

In Tekken 8 spelen veel oude bekenden een rol, maar er zijn ook nieuwe onderdelen toegevoegd. De gameplay is meer gericht op agressievere tactieken. Zo is er het nieuwe gameplaymechanisme ‘Heat System’, waarmee je offensieve aanvallen in je speelstijl kunt opnemen. Deze aanvallen zijn gebaseerd op de unieke eigenschappen van elk personage. Daarnaast beschikt Tekken 8 over de nieuwe singleplayer-mode ‘Arcade Quest’. Hier kun je je eigen avatar creëren om mee te vechten. In Tekken 8 is er ook meer aandacht voor de individuele verhalen van de personages.

Welke Tekken 8 karakters zijn er?

Welke Tekken 8 karakters zijn er?

In Tekken 8 beschik je over veel verschillende personages waarmee je kunt vechten. Een van de bekendste vechters is Jin Kazama, een van de hoofdrolspelers sinds Tekken 3. Hij heeft een duivelversie, genaamd Devil Jin. Een van zijn beruchte tegenstanders in de serie is zijn vader Kazuya Mishima. Ook vrouwelijke karakters maken in deze game hun opwachting, zoals Alisa Bosconovich met haar kettingzaag en Zafina, die over magische krachten beschikt. Karakters als Kuma en Panda zijn voorbeelden van de dierlijke opties in de game. Tekken 8 bevat in totaal 32 personages met elk hun eigen krachten.

Wat is de releasedatum en op welk platform speel je Tekken 8?

Tekken 8 is verkrijgbaar sinds 26 januari 2024 en is speelbaar op de PlayStation 5, pc en de Xbox Series X en S. Tekken 8 ondersteunt cross-play, dus je kunt online met je vrienden spelen, ongeacht welke console ze hebben. Bij verschijning is er een launch edition beschikbaar, met stickers, een steelbook en een metalen plaat met een brandende ketting als afbeelding.

Heeft Tekken 8 een multiplayer?

Heeft Tekken 8 een multiplayer?

Tekken 8 kun je alleen spelen, maar er is ook een multiplayer beschikbaar. Online kun je het in 16 battle stages opnemen tegen je vrienden met een van de 32 karakters of met je eigen avatar. Offline speel je met maximaal 2 spelers. Voor het online gamen heb je naast het spel ook PS Plus of Xbox Live nodig.

Bekijk alle Sony-kaarten
Bekijk alle Xbox-kaarten