MM logo red

Rise of the Ronin

Julia22 JANUARI 2024
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Team NINJA, de makers van onder andere Nioh, Wo Long: Fallen Dynasty en NINJA GAIDEN, hebben een nieuwe samoerai-game ontwikkeld: Rise of the Ronin. Kruip in de huid van een vrije samoerai en maak een epische reis door Japan. Lees hier meer over dit nieuwe spel.

Wat is Rise of the Ronin?

Wat is Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin is een actie-RPG dat zich afspeelt in Japan in de 19de eeuw. De focus ligt op gevechten. Je gebruikt vooral wapens zoals zwaarden voor close combat, maar ook authentieke vuurwapens uit die tijd. Rise of the Ronin heeft een open wereld waar genoeg te ontdekken valt en 3 grote steden: Yokohama, Kyoto en Edo (later bekend als Tokyo). Verken Japan te voet, te paard, in de lucht met een zweefvliegtuig of gebruik een grijphaak om bergen te beklimmen. Team NINJA heeft ervoor gezorgd dat je uit meerdere moeilijkheidsgraden kunt kiezen. Rise of the Ronin is dus voor een breed publiek beschikbaar, ongeacht je gameniveau. Rise of the Ronin is exclusief voor de PlayStation 5 beschikbaar.

Wat is het verhaal van Rise of the Ronin?

Wat is het verhaal van Rise of the Ronin?

In Rise of the Ronin ben je een ronin, een samoerai zonder meester. De game speelt zich af tijdens de Bakumatsu-periode waarin tradities worden bestreden en westerse invloeden ervoor zorgen dat Japan moderniseert. Chaos, ziektes en politieke onrust voeren de boventoon. Als naamloze krijger, een ronin, bepaal je je eigen weg en daarmee je lot – en dat van Japan. De keuzes die je in het spel maakt hebben invloed op het verhaal. Zo kun je bepaalde personages beschermen, maar ook doden. Beslis met wie je samenwerkt en ga de strijd aan met je vijanden.

Is Rise of the Ronin te vergelijken met Ghost of Tsushima?

Is Rise of the Ronin te vergelijken met Ghost of Tsushima?

Een game waarmee je Rise of the Ronin kunt vergelijken, is Ghost of Tsushima. In deze game ben je ook een samoerai, maar dan aan het eind van de 13de eeuw. Hier vecht je tegen de Mongoolse invasie. In Ghost of Tsushima spelen ronins ook een rol. Team NINJA's benadering van de ontwikkeling van de game zorgt ervoor dat Rise of the Ronin anders zal zijn dan Ghost of Tsushima. Rise of the Ronin borduurt vooral verder op de intense third-person actie uit de Nioh-games en Wo Long: Fallen Dynasty. Bij Rise of the Ronin zijn meedogenloze, snelle gevechten meer aanwezig. Deze gameplay staat in schril contrast met Ghost of Tsushima's meer geaarde, methodische aanpak van vechten en verkennen.

Bekijk soortgelijke artikelen