MM logo red

Diablo 4: verhaallijn & nieuwe functies

Julia5 JANUARI 2023
undefined

10 jaar na het uitbrengen van Diablo III is Diablo IV uitgebracht. Ontwikkelaar Blizzard belooft een volledig openwereldspel een extra karakter-klasse en meer dan 150 kerkers om uit te kammen, op zoek naar demonen en monsters. Lees hier alles over de nieuwe dungeon crawler game.

Wat is de releasedatum voor de langverwachte Diablo 4?

Diablo IV is op 6 juni 2023 verschenen voor PS4, PS5, Xbox en pc.

Bestel Diablo 4

Een nieuwe verhaallijn en verbeterde gameplay

Diablo 4 - Verhaallijn en gameplay

Diablo 4 speelt zich af in de Sanctuary, waar de kwaadaardige Lillith is teruggekeerd en de bloedige strijd tussen de High Heavens en de Burning Hells is losgebarsten. Kies jouw karakter tussen de 5 verschillende klassen en hak jezelf door demonen en monsters om de mensheid te redden. In dit nieuwe spel doe je dit precies zoals je zelf wilt. Diablo 4 is geüpgraded tot een openwereldspel met mogelijkheid tot cross-play en cross-progression.

Na het voltooien van het begingebied kun je 5 verschillende regio’s en meer dan 150 kerkers uitkammen. Dat doe je alleen, met of tegen je vrienden in de nieuw geïntroduceerde PVP-zones. Hoe je de game ook speelt, 1 ding is zeker: het wordt rauw en bloederig.

Welke klassen kun je spelen in Diablo 4?

Diablo 4 - Classes

Diablo 4 wordt gespeeld in karakter-klassen. Aan de nieuwe game is een extra klasse toegevoegd. Naast de Barbarian, Rogue, Sorceress en Druïd wordt nu de Necromancer geïntroduceerd. Deze geestenbezweerder kan doden tot leven wekken en deze aan zijn zijde laten vechten. Dan zijn er nog de bestaande klassen: kies je voor de Barbarian dan wissel je tijdens het vechten tussen verschillende wapens. De Rogue is een snel bewegende krijger die zich kan specialiseren in gevechten op afstand of dichtbij.

De Sorceress beheerst vuur, kou en bliksem en zet deze in tijdens de strijd. De Druïd is een gedaantewisselaar die vloeiend transformeert in een beer of weerwolf. Ook binnen de klassen is er ruimte voor aanpassingen. Spelers krijgen nu de optie om het geslacht van hun avatar te veranderen. Het spel werkt opnieuw met vaardigheidsbomen: hoe hoger je niveau, hoe meer aanpassingen je kunt doen.

Bestel Diablo 4 voor de PC, PlayStation en Xbox

Vanaf 6 juni 2023 is Diablo 4 te bestellen voor PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X en S. In tegenstelling tot vorige releases wordt Diablo 4 niet uitgebracht op Nintendo Switch. Diablo IV is verkrijgbaar in een Standard Edition, Digital Deluxe Edition en Ultimate Edition. De Digital Deluxe Edition en Ultimate Edition geven spelers 4 dagen early-acces en een Battle Pass. Koop je de Ultimate Edition, dan ontvang je daarnaast een heleboel goodies.

Gaming: nieuwe spellen, accessoires en consoles

De ontwikkelingen in gameland volgen elkaar razendsnel op. Nieuwe spellen, uitgebreide accessoires en speciale gaming-laptops met razendsnelle videokaarten en 4K-beeldschermen vliegen je om de oren. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws? Wij hebben alles wat je moet weten op gebied van gaming bij elkaar gezet.

Lees alles over gaming