MM logo red

The Lord of the Rings: Gollum

Julia12 APRIL 2023

Speel als Gollum en ga op avontuur in Midden-aarde. Lees hier alles wat je moet weten over deze toffe game en bestel het spel via de website of ga langs bij een MediaMarkt bij jou in de buurt.

Releasedatum & beschikbare platforms

Releasedatum & beschikbare platforms

The Lord of the Rings blijft razend populair. Naast het succes van de films The Hobbit en The Lord of the Rings trilogie werd ook de serie The Rings of Power goed onthaald. Er zijn meerdere games die zich afspelen in dit universum, zoals Shadow of Mordor en Shadow of War. In The Lord of the Rings: Gollum wordt het verhaal van Sméagol/Gollum verteld – een personage dat we in de boeken en films al een beetje leerden kennen. Deze game zou oorspronkelijk in september 2022 verschijnen, maar werd toen uitgesteld. Gelukkig is op 25 mei 2023 de game dan toch echt op de PS4, PS5, PC en de Xbox consoles verschenen. De game zal naar verwachting later voor de Nintendo Switch beschikbaar zijn.

Verhaallijn & gameplay The Lord of the Rings: Gollum

Verhaallijn & gameplay The Lord of the Rings: Gollum

‘Gnaws iron, bites steal.

Grinds hard stones to meal.

So shiny, yessss…

Sooo beautiful…

My Preciousss...’

Het verhaal van The Lord of the Rings: Gollum begint wanneer Gollum de One Ring ontdekt en gaat door tot het eerste deel van de bekende LotR trilogie, The Fellowship of the Ring. In de game kruip je in de huid van Gollum. De zoektocht naar de ring – die hem is afgenomen – leidt hem door verschillende gebieden in Middle-earth.

LotR: Gollum biedt een unieke gameplay. Als Gollum zal je tijdens je avonturen keuzes moeten maken die het verhaal én Gollum zelf zullen beïnvloeden. Gollum moet het niet van zijn fysieke kracht hebben, maar is een meester in onopvallend rondsluipen. De focus ligt dus vooral op stealth. Als Gollum sluip je langs je vijanden of je valt ze in de rug of van boven aan. Of je een vijand stiekem uitschakelt of met rust laat is aan jou. In de game zal je tevens veel moeten klimmen. Tijdens dit avontuur krijg je te maken met de twee persoonlijkheden van Gollum. Ook zijn er genoeg collectibles te verzamelen en heb je de ‘Gollum sense’ tot je beschikking, waarmee alle belangrijke voorwerpen in je omgeving oplichten.

Karakters in LotR: Gollum

Karakters in LotR: Gollum

Het uiterlijk van Gollum in het spel is gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien. Dit bijna 600 jaar oude wezen is vooral bekend van The Hobbit en The Lord of the Rings trilogie, waarin hij de ring vindt die hem zo erg corrumpeert dat hij er een gespleten persoonlijkheid door krijgt. Oorspronkelijk Sméagol geheten en ooit een Hobbit, voert dit personage een innerlijke strijd met zijn twee karakters. In LotR: Gollum maak je keuzes die het verhaal beïnvloeden en die uiteindelijk bepalen welk deel van Gollum het zal overnemen. Naast Gollum zul je andere bekende karakters in de game tegenkomen, zoals Gandalf, de Nazgûl en de elfenkoning Thranduil.

Waar speelt Lord of the Rings: Gollum zich af?

Waar speelt Lord of the Rings: Gollum zich af?

The Lord of the Rings: Gollum speelt zich af in Middle-earth. Je avontuur leidt je door bosachtige gebieden zoals Mirkwood en duistere plekken zoals Mordor – het territorium van Sauron. Alles draait om de zoektocht naar de ring, die Gollum ooit in zijn bezit had maar die hij tot zijn grote spijt is kwijtgeraakt. Omdat hij niet zonder zijn Precious kan, doet hij er alles aan om deze weer te vinden.

Bekijk soortgelijke artikelen