Mediamarkt Logo

Pokémon Scarlet en Violet: alles over deze Nintendo Switch-games

undefined

Zoals bij iedere jaarlijkse release kun je kiezen tussen twee Pokémon-games die iets van elkaar verschillen. Vorig jaar kon je kiezen tussen Brilliant Diamond en Shining Pearl. Dit jaar kies je tussen Scarlet en Violet. We duiken in de spellen en leggen uit wat het verschil is tussen de twee nieuwste versies. Welke kies jij?

Wat is het verschil tussen Scarlet en Violet?

Verschillen Pokemon Scarlet en Violet

De games draaien om maar liefst drie verhaallijnen, die samen de kern vormen. In beide Nintendo Switch-games zijn die verhalen hetzelfde. Maar, twee versies betekent natuurlijk ook dat er verschillen zijn. Het belangrijkste verschil? Scarlet speelt zich af in het verleden en Violet richt zich op de toekomst. Als je kiest voor Violet, speel je het spel met de paarse Pokémon Miraidon. En kies je voor Scarlet? Dan kun je de rode draak Koraidon vangen. Dat doe je al best vroeg in het spel, want deze Pokémon helpen je tijdens je reis door de Paldea-regio. Met Miraidon en Koraidon kun je namelijk racen, zwemmen en vliegen. Nog een verschil tussen de spellen zijn de Pokémon die je tegenkomt.

Welke verschillen zijn er tussen Pokemon Scarlet en Violet

Er zijn meer dan 20 exclusieve Pokémon per game. In Scarlet kun je onder andere de vurige Armarouge en de mysterieuze Great Tusk vangen. In Violet kom je bijvoorbeeld exclusief Ceruledge, de paarse versie van Armarouge, en Eiscue, een pinguïn met een ijsblok als hoofd, tegen. Ook de professors in de games zijn anders. In Scarlet begeleidt professor Sada je en in Violet is Turo jouw professor. Nog een opvallend verschil: naar welke school je gaat hangt af van welke game je kiest. De school in Scarlet heet Naranja, Spaans voor sinaasappel. In Violet ga je naar Uva, wat staat voor druif. De kleuren van de schooluniformen zijn dus oranje of paars.

Bestel Pokémon Violet
Bestel Pokémon Scarlet

Kun je online met je vrienden spelen?

Pokémon Scarlet en Violet kun je zeker online met je vrienden spelen. Voor het eerst is er een multiplayer-functie waarbij maar liefst 3 spelers met je mee kunnen doen. Zo’n multiplayer-groep heet een Union Circle en je krijgt al snel in het spel toegang tot deze functie, namelijk wanneer je voor het eerst een Pokémon Center bereikt. Wat heb je verder nodig? Je kunt op twee manieren samen het spel spelen. Om het spel online te spelen heb je een betaald Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig. Je kunt dan via het Poké Portal een Union Circle aanmaken. Met een code kun je andere spelers uitnodigen of je neemt zelf deel aan een groep als je zo’n code hebt ontvangen. Zo’n Union Circle is zeker de moeite waard, want je kunt bijvoorbeeld (exclusieve) Pokémon vangen, elkaar uitdagen en Pokémon ruilen. Zijn je vrienden op bezoek? Dan kun je zonder een abonnement draadloos connecten via het Poké Portal.

Nieuw in Pokémon Scarlet en Violet: automatisch trainen

Pokemon Scarlet en Violet - Automatisch trainen

Nieuw in het spel is het Let’s Go-commando. Hiermee kun je een Pokémon automatisch voor je laten vechten. Nadat je jouw eerste Pokémon hebt ontvangen, kun je deze functie gebruiken. Door op ‘R’ te drukken, stuur je jouw Pokémon de kant op waar je heen wilt. Je Pokémon start zelf een battle tegen wilde Pokémon en raapt allerlei handige voorwerpen op die hij onderweg tegenkomt. Als je Pokémon te zwak is voor een gevecht, kun je Let’s Go niet gebruiken. Zorg je ervoor dat je Pokémon geneest? Dan kun je dit handige commando weer inzetten.

Waar speelt het spel zich af?

Pokemon Scarlet en Violet - Waar speelt het spel zich af?

Het Pokémon-avontuur speelt zich af in de regio Paldea. Je reist door een weelderig landschap met veel groene vlaktes, zanderige paden, wilde beekjes, meren, besneeuwde bergen en rotsen. In dit veelzijdige natuurgebied vind je ook een grote havenstad met een drukke markt en een wat rustiger boerendorp. In het midden van Paldea ligt de grootste stad van de regio: Mesagoza. Daar vind je de Naranja of de Uva Academy. In het spel krijg je een Rotom Phone, waarop je onder andere een kaart van de regio kunt bekijken. Waar je ook bent, overal zijn Pokémon te vinden. Ze leven in het gras en in rivieren, en zelfs in bomen kom je ze tegen.

Nintendo Switch OLED: een upgrade van de originele Nintendo Switch

Pokemon Scarlet en Violet - Nintendo Switch Oled

Wil je het spel zo goed mogelijk spelen? Nintendo Switch OLED is een verbeterde versie van de originele Nintendo Switch. Hij lijkt ontzettend veel op het origineel en heeft zelfs dezelfde processor en batterij. Bij deze nieuwe console draait het vooral om het verbeterde scherm, dat een stuk groter is en uit OLED-pixels bestaat. Hierdoor komen kleuren beter uit en is er meer contrast. De brede kijkhoek zorgt ervoor dat je vanuit elke hoek je scherm goed kunt zien. Nog een voordeel? De Nintendo Switch OLED heeft een stevige standaard, die over de hele breedte van de achterkant loopt en op veel manieren verstelbaar is.

Bestel de Nintendo Switch OLED

Bekijk de trailer

Wil je nog meer te weten komen over Pokémon Scarlet en Violet? Bekijk dan snel de trailer.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.