Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste iPads voor kinderen?

unknown description

De iPad is een handig apparaat voor kinderen, omdat het hen op een leuke en interactieve manier kan helpen leren. Er zijn veel apps en leuke dingen te doen op de iPad, dus zowel ouders als kinderen zijn er blij mee. Ontdek wat de beste iPads zijn voor kinderen en hoe je een Apple tablet makkelijk kindvriendelijker maakt.

Apple iPad (2021) Wifi

Apple iPad (2021) Wifi

De Apple iPad (2021) is al een ouder model iPad, wat het direct geschikt maakt als iPad voor je jonge kind. Deze iPads hebben namelijk 64 GB opslagcapaciteit en 3 GB werkgeheugen, wat je nodig hebt om de apps te downloaden die je wilt. Nieuwere iPads hebben meer capaciteit en geheugen, maar voor een tablet voor je kinderen is het meer dan genoeg om zonder haperingen YouTube-video’s te kunnen kijken en om leuke, educatieve apps op te downloaden. De Apple iPad (2021) past ook precies in de speciale extra sterke tablethoesjes voor kinderen, die wel tegen een stootje kunnen. De Apple iPad is beschikbaar in de kleuren zilver en grijs.

Apple iPad 10.9 inch (2022) - 64 GB - Wifi

Apple iPad 10.9 inch (2022) - 64 GB - Wifi

Als je op zoek bent naar een iPad die je zelf goed kunt gebruiken en die ook voor je kind geschikt is, dan is het bekijken van de Apple iPad van 10.9 inch (2022) zeker de moeite waard. Deze Apple tablet is beschikbaar in de vrolijke kleuren blauw, roze, geel en wit. De iPad heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen, waarmee je kind zonder haperingen spelletjes speelt of filmpjes kijkt. Met de krachtige batterij kijkt je kind tot wel 10 uur lang naar zijn favoriete kinderserie op YouTube. Ligt die kleine in bed en heb jij zin om eindelijk jouw lievelingsserie te kijken? Dan is de Apple iPad 10.9 inch (2022) hier ook zeer geschikt voor.

Apple iPad Mini (2021) Wifi - 64 GB

Apple iPad Mini (2021) Wifi - 64 GB

Het scherm van deze iPad Mini is 8.3 inch en ligt daarmee fijn in kleine kinderhanden, maar de iPad Mini (2021) is net zo krachtig als de Apple iPad 10.9 inch. Kinderen genieten van dezelfde prestaties, maar dan op een compacter formaat. De iPad Mini is verkrijgbaar in de matte kleuren roze, wit, grijs en paars.

Apple-kinderaccount aanmaken

Het is lastig om voor je kind een apart Apple-kinderaccount aan te maken. Wat je wel kunt doen, is een aparte Apple ID aanmaken. Zo houd je als ouder makkelijk de schermtijd in de gaten. Zo maak je een nieuwe ID aan binnen je eigen account:

  • Open de Instellingen-app en klik op het blok met je naam.
  • Kies ‘Delen met gezin’ en voeg een lid toe.
  • Selecteer ‘Maak kinderaccount aan’.
  • Voeg een pinpas of een creditcard toe. Apple controleert zo of je volwassen bent.
  • Vul de gegevens van je kind in en ga naar het mailadres dat je hebt opgegeven. Vul de ontvangen code in.
  • Kies een wachtwoord en ga ‘Verder’. Accepteer de voorwaarden.

Kinderslot en schermtijd voor kinderen instellen en apps blokkeren op een iPad

Kinderslot en schermtijd voor kinderen instellen en apps blokkeren op een iPad

Als je wilt dat je kind niet op bepaalde websites komt, kun je een kinderslot instellen. Dit doe je door in de Instellingen-app naar ‘Schermtijd’ te gaan. Klik op ‘Beperkingen’ en ga dan naar ‘Beperkingen voor materiaal’. Je komt hier een lijst tegen met onderwerpen, apps en websites. Hier stel je in wat je precies blokkeert voor je kind. Zit je nog in de ‘Schermtijd’-omgeving? Als je op ‘Apparaatvrije tijd’ klikt, stel je heel makkelijk per dag in hoelang je kind op de iPad mag spelen. De iPad blokkeert direct als de schermtijd is verstreken. Alleen jij als ouder kunt de tijd eventueel verlengen.

Bekijk soortgelijke artikelen