MM logo red

Afmetingen van Apple iPads

Daan17 AUGUSTUS 2023
unknown description

Bij het kiezen van een Apple iPad is het formaat heel belangrijk. Heb je liever een kleine tablet zoals een iPad mini, een middelgroot formaat zoals de iPad en iPad Air, of wil je een iPad Pro met een groot scherm? We zetten de verschillende afmetingen op een rij.

De verschillende iPad-afmetingen op een rij

EigendomiPad Mini 2021iPad 2021iPad 2022iPad Air 2022iPad Pro 2021iPad Pro 2022
Formaat (inch)

8.3

10.2

10.9

10.9

11 of 12.9

11 of 12.9

Afmetingen (cm)

19,54 x 13,48

25,06 x 17,41

24,86 x 17,95

24,76 x 17,85

24,76 x 17,85 of 28,06 x 21,49

24,76 x 17,85 of 28,06 x 21,49

Welk formaat iPad past bij mij?

Welk formaat iPad past bij mij?

Welk formaat iPad bij jou past, hangt af van waarvoor je de iPad wilt gebruiken. Reis je veel en gebruik je de iPad graag om onderweg te lezen? Dan is de iPad mini heel handig om mee te nemen, omdat het weinig ruimte in beslag neemt. Deze iPad kun je met één hand vasthouden. Wil je een iPad voor dagelijks gebruik, eventueel om op te werken? Dan kun je voor een iPad of iPad Air gaan. Wil je ook foto’s bewerken en films kijken? Dan heeft een grotere iPad wellicht de voorkeur. Met een iPad Pro van 12.9 inch heb je net een groter scherm voor je fotobewerking, het kijken van series en films en het spelen van games. Ook voor het gebruik van Word of Excel kan een groot scherm net iets fijner werken.

Ontdek het complete aanbod aan grote en kleine iPads bij MediaMarkt

De verschillende iPads vergeleken: welk model past bij jou? - preview

Bij MediaMarkt kun je terecht voor kleine en grote iPads. Denk aan een iPad mini, een iPad, een iPad Air of een iPad Pro. Wanneer je een keuze maakt tussen deze Apple tablets is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is niet alleen het formaat belangrijk, maar ook het geheugen, de processor en het soort taken dat je met de iPad wilt uitvoeren. Vergelijk dus alle iPads zorgvuldig voordat je een keuze maakt. Ook voor Apple-accessoires kun je terecht bij MediaMarkt, of het nu gaat om een Apple Pencil om op je iPad te tekenen of een keyboard om makkelijk te kunnen typen.

Waarom kiezen voor een grote iPad?

De belangrijkste verschillen tussen de iPad Air en iPad Pro

Als je een grote iPad wilt, kom je uit bij een iPad Pro. Deze tablet is in 11 en 12.9 inch verkrijgbaar en heeft een geheugen tot wel 2 TB. Met de ProMotion-techniek beweeg je snel en vloeiend over het scherm en dankzij de snelle processor kun je 2 apps tegelijkertijd bedienen. De iPad Pro is zeer geschikt als je graag alles uit je iPad wilt halen. Bewerk foto’s en video’s, gebruik de tablet om te tekenen en speel games die grafisch wat meer vereisen.

De voordelen van een iPad en iPad Air

De iPad of de iPad Air: welke moet je kiezen?

Zoek je een iPad voor het gezin, voor werk of studie? Dan is een iPad of een iPad Air wellicht iets voor jou. Met deze tablet van Apple bekijk je video’s, speel je games en houd je je sociale media bij. Ook voor werk of studie zijn deze tablets zeer geschikt. Koppel een toetsenbord aan je iPad en maak zo je aantekeningen in de collegezaal, of werk in de trein nog even aan de presentatie voor je werk.

Verschil tussen een kleine iPad en een grote iPad

Apple-iPads vergelijken: alle modellen op een rij

Twijfel je tussen een grote of een kleine iPad? Een iPad mini is heel praktisch als je vaak op reis bent en je onderweg je mail wilt bekijken of een boek wilt lezen. Deze tablet is klein maar krachtig. Wil je een iPad voor professioneel gebruik, dan is een iPad Pro de beste keuze. Op deze grote iPad gebruik je zonder problemen meerdere apps tegelijkertijd. Bovendien heeft deze Apple tablet een snelle processor en een gedetailleerd scherm, zodat je foto’s en video’s kunt bewerken, kunt tekenen en films op een groter scherm kunt bekijken.

Bekijk soortgelijke artikelen