• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

  • 7 dagen per week thuisbezorgd

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

  • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een stereoset? We helpen je graag!

De stereo uitgelegd: een compacte alleskunner

Een stereo set, microset, miniset of stereotoren. Hoe je het ook noemt, er is één overeenkomst: het compacte formaat. Door zijn formaat en kwalitatief goede geluid, is de stereo set al jaren een slimme oplossing voor de meeste huishoudens. Naast de traditionele cd-speler en radio ondersteunt het merendeel ook andere afspeelmogelijkheden, zoals streaming audio, internetradio, DAB+ (digitale radio).

Afspeelmogelijkheden: koppel je smartphone of stream via WiFi

De stereo set wordt traditioneel gebruikt om muziek af te spelen via de cd-speler of radio te luisteren. Tegenwoordig beschikken veel stereo sets over DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Met DAB+ kun je van over heel de wereld radiozenders ontvangen in een kraakheldere kwaliteit. Er is nu nog veel meer mogelijk met een stereo set, zoals het streamen van je eigen muziek. Dit kan door gebruik te maken van het wifi-netwerk, Bluetooth of NFC (Near Field Communication). NFC is een draadloze verbinding om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen. Je hoeft alleen je smartphone of tablet kort tegen de stereo set aan te houden, waarna deze zelf verbinding maakt. Deze methode werkt momenteel nog niet op alle smartphones. Heb je een Apple-apparaat, overweeg dan een stereo set met een Airplay-functie. Met Airplay stream je draadloos je favoriete muziek vanaf je iPhone, iPod, iPad of Mac, zodat iedereen kan meegenieten. Er zijn ook stereo sets met een USB-poort, waardoor je eenvoudig je smartphone, MP3-speler of USB-stick aansluit.

De multiroom oplossing: de stereoset als onderdeel van je multiroom-systeem

Een multiroom-systeem is een goede manier om via draadloze speakers het bereik van je stereo set te vergroten, zodat je in meerdere kamers van je woning naar je favoriete muziek kunt luisteren. Er zijn nu ook stereo sets met een multiroom-mogelijkheid. Bij deze sets hoef je je grote collectie cd’s niet weg te gooien. Lees voor alle informatie over multiroom-systemen hier verder. Er zijn ook multiroom-compatible soundbars en soundbases aan het systeem te koppelen. Wil je meer informatie over soundbars en soundbases bekijk dan de soundbars en soundbases-adviespagina. Let wel goed op de merkkeuze van de verschillende onderdelen. Om een multiroom-systeem te creëren moeten zowel de stereo set als de draadloze speakers van hetzelfde merk zijn.

Bekijk alle stereo sets met multiroom-mogelijkheid

DAB+ digitale radio: geniet van radio in digitale kwaliteit

Digital Audio Broadcasting beter bekend als DAB, is sterk in opkomst. Bij DAB wordt gebruik gemaakt van digitale radiosignalen via één frequentie. Hierdoor heb je een helder en ruisloos geluid. DAB+ is een verbeterde versie van DAB Met DAB+ radio ontvang je flink meer radiozenders en kun je in het buitenland ook blijven genieten van Nederlandse radiozenders. Daarnaast kun je in Nederland ook naar buitenlandse radiozenders luisteren. Dit is bij AM en FM niet het geval. De verwachting is dat zich binnen enkele jaren een revolutie van analoge radio (AM, FM) naar digitale radio (DAB+) zal voltrekken aangezien AM en FM uit de ether zullen verdwijnen.

Bekijk hier alle stereo sets met DAB+