MM logo red

Wat is een schilderij-tv en hoe werkt het precies?

Femke22 MEI 2023

Een televisie of een schilderij aan de muur? Met een schilderij-tv heb je allebei in één. Zo kun je heerlijk tv-kijken en op andere momenten genieten van een kunstwerk dat mooi binnen je interieur past.

Een televisie als schilderij: zo maak je van je tv een kunstwerk

Een televisie als schilderij: zo maak je van je tv een kunstwerk

Een schilderij-tv is een televisiescherm met een lijst eromheen en een speciale stand om kunstwerken te tonen. Hierdoor kijk je niet meer naar een zwart scherm wanneer je tv uit staat, maar naar een mooi schilderij of een leuke foto. Een televisie als schilderij is een mooie toevoeging aan je interieur. Met het juiste formaat tv kijk je op een fijne manier televisie en geniet je van een mooi kunstwerk als de beeldbuis niet aanstaat.

Welke tv-merken bieden de beste schilderij-tv’s?

Bij de aanschaf van een schilderij-televisie is er keuze uit een aantal verschillende merken, zoals LG, Samsung en Sony. De Samsung The Frame is een bekend model schilderij-tv met hoge beeldkwaliteit, Qled-technologie, diepe kleuren en stijlvolle lijsten. Hieronder zie je voorbeelden van de schilderij-tv’s van Samsung:

Wat zijn de voordelen van een tv met schilderijmodus?

Wat is een 4K-oled-tv?

Een schilderij-tv biedt eindeloze mogelijkheden, want de televisie met schilderijmodus komt namelijk met een verwisselbare lijst. Je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren voor de omlijsting. Van een eikenhoutlook tot een witte of rode lijst. Met de ingebouwde galerij, ook wel art store genoemd, kies je uit honderden schilderijen en foto’s die dankzij 4K-resolutie haarscherp van de muur spatten. Hang de ene dag een Van Gogh aan de muur en de andere dag een leuke vakantiefoto. Sommige schilderij-televisies hebben een ingebouwde lichtsensor. Deze sensor past zelf de helderheid van het beeld aan voor een realistische kunstbeleving. Bijna zonde om de televisie aan te zetten…

Hoeveel energie verbruikt een schilderij-tv?

Wanneer de schilderijmodus aan staat, verbruikt de televisie ongeveer 30 procent minder energie dan als je televisiekijkt. Gelukkig zijn er instellingen die helpen om zoveel mogelijk energie te besparen. Zo helpt een bewegingssensor bij het besparen van energie door de schilderijmodus automatisch uit te schakelen wanneer er niemand in de kamer is.

Bekijk soortgelijke artikelen