Mediamarkt Logo

Wat is een stereoset?

Femke6 MAART 2023

De stereo uitgelegd: een compacte alleskunner

De stereo uitgelegd: een compacte alleskunner - Images

Een stereo set, microset, miniset of stereotoren. Hoe je het ook noemt, er is één overeenkomst: het compacte formaat. Door zijn formaat en kwalitatief goede geluid, is de stereo set al jaren een slimme oplossing voor de meeste huishoudens. Naast de traditionele cd-speler en radio ondersteunt het merendeel ook andere afspeelmogelijkheden, zoals streaming audio, internetradio, DAB+ (digitale radio).

De multiroom oplossing: de stereoset als onderdeel van je multiroom-systeem

De multiroom oplossing: de stereoset als onderdeel van je multiroom-systeem - Images

Een multiroom-systeem is een goede manier om via draadloze speakers het bereik van je stereo set te vergroten, zodat je in meerdere kamers van je woning naar je favoriete muziek kunt luisteren. Er zijn nu ook stereo sets met een multiroom-mogelijkheid. Bij deze sets hoef je je grote collectie cd’s niet weg te gooien. Lees voor alle informatie over multiroom-systemen hier verder. Er zijn ook multiroom-compatible soundbars en soundbases aan het systeem te koppelen. Wil je meer informatie over soundbars en soundbases bekijk dan de soundbars en soundbases-adviespagina. Let wel goed op de merkkeuze van de verschillende onderdelen. Om een multiroom-systeem te creëren moeten zowel de stereo set als de draadloze speakers van hetzelfde merk zijn.

DAB+ digitale radio: geniet van radio in digitale kwaliteit

DAB+ digitale radio: geniet van radio in digitale kwaliteit - Images

Digital Audio Broadcasting beter bekend als DAB, is sterk in opkomst. Bij DAB wordt gebruik gemaakt van digitale radiosignalen via één frequentie. Hierdoor heb je een helder en ruisloos geluid. DAB+ is een verbeterde versie van DAB Met DAB+ radio ontvang je flink meer radiozenders en kun je in het buitenland ook blijven genieten van Nederlandse radiozenders. Daarnaast kun je in Nederland ook naar buitenlandse radiozenders luisteren. Dit is bij AM en FM niet het geval. De verwachting is dat zich binnen enkele jaren een revolutie van analoge radio (AM, FM) naar digitale radio (DAB+) zal voltrekken aangezien AM en FM uit de ether zullen verdwijnen.