Mediamarkt Logo

Wat is de Walkietalkie-app en hoe gebruik je hem op je Apple Watch?

unknown description

De Walkietalkie-app is een leuke en handige manier om met je vrienden te praten via je Apple Watch. Je begint snel en makkelijk een gesprek, net als met een echte walkietalkie. Hiervoor heb je een Apple Watch met minimaal de watchOS 5.3-update nodig en een iPhone met FaceTime-app. In dit artikel ontdek je hoe de Walkietalkie-app precies werkt.

Hoe werkt de Walkietalkie-app?

Hoe werkt de Walkietalkie-app?

De Walkietalkie-app maakt gebruik van FaceTime om spraakberichten te versturen naar je contacten. Zorg ervoor dat je Apple Watch geconfigureerd is met de FaceTime-app op je iPhone. Je kunt alleen praten met mensen die ook een Apple Watch met de Walkietalkie-app hebben. Als je eenmaal bent verbonden met iemand, dan stuur je hem of haar op elk moment een berichtje. Je hoeft alleen maar op de gele knop met ‘TALK’ te drukken en te praten. Je contact hoort je berichtje direct en kan ook terugpraten. Het is niet mogelijk om de Walkietalkie-app te gebruiken met andere smartwatches.

Tot op welke afstand werkt de Walkietalkie-app?

De Walkietalkie-app werkt in principe overal waar je een internetverbinding hebt. Het maakt niet uit of je in dezelfde kamer bent of aan de andere kant van de wereld. Zolang je Apple Watch verbonden is met wifi of mobiele data en je FaceTime hebt ingesteld op je iPhone, dan kun je de Walkietalkie-app gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de afstand van je Apple Watch tot je gesprekspartner.

Hoe voeg je iemand toe aan je Walkietalkie-contactenlijst?

Hoe voeg je iemand toe aan je Walkietalkie-contactenlijst?

Om iemand toe te voegen aan je contactenlijst, open je de Walkietalkie-app op je Apple Watch. Je ziet dan een lijst met mensen die je al hebt toegevoegd, of die jou hebben toegevoegd. Om een nieuw contact toe te voegen, druk je op het plusje. Hier zoek je een andere Walkietalkiegebruiker via een telefoonnummer of e-mailadres. Als je iemand hebt gevonden, dan tik je op zijn of haar naam. Je stuurt dan een uitnodiging om samen de Walkietalkie-app te gebruiken. Je contact moet de uitnodiging accepteren voordat je een gesprek kunt beginnen.

Hoe start en eindig je een Walkietalkie-gesprek?

Om een Walkietalkie-gesprek te starten, ga je naar de contactenlijst in de Walkietalkie-app. Om met iemand te praten, tik je op zijn of haar naam. Je ziet dan een gele knop met een microfoon. Houd de gele knop ingedrukt en spreek je berichtje in via je Apple Watch. Om te stoppen met praten, laat je simpelweg de gele knop weer los. Je contact hoort je meteen en kan direct terugpraten.

Zo zorg je ervoor dat je even geen Walkietalkie-gesprekken binnenkrijgt

Zo zorg je ervoor dat je even geen Walkietalkie-gesprekken binnenkrijgt

Soms wil je misschien even niet gestoord worden door de Walkietalkie-app. ’s Nachts bijvoorbeeld, of als je in de klas of een vergadering zit. Je kunt dan instellen dat je even niet beschikbaar bent op de Walkietalkie-app. Open hiervoor de Walkietalkie-app op je Apple Watch. Scrol naar boven. Hier vind je de optie om de Walkietalkie-app uit te schakelen. Je contacten zien dat je niet beschikbaar bent en kunnen even geen berichten sturen. Volg dezelfde stappen als je wel weer beschikbaar bent om berichten te ontvangen met de Walkietalkie-app.

Bekijk soortgelijke artikelen