Mediamarkt Logo

Je Apple Watch resetten: terugzetten naar fabrieksinstellingen

unknown description

Als je een oude Apple Watch wilt verkopen of weggeven, is het belangrijk om jouw gegevens op het horloge te wissen. Ook als je Apple Watch even gek doet, is het soms nodig om je Apple Watch te resetten. Maar hoe doe je dat precies? Op deze pagina vind je antwoord op die vraag.

Zo reset je de Apple Watch via je iPhone

Zo reset je de Apple Watch via je iPhone

Als je Apple Watch bijvoorbeeld vastloopt of niet meer oplaadt, kan een reset de enige oplossing zijn. Het goede nieuws is dat je je Apple Watch gemakkelijk kunt resetten via je iPhone als deze nog steeds is gekoppeld. Ga naar de Watch-app, klik op 'Mijn Watch' en kies dan ‘All Watches’. Als het goed is, staat jouw Apple Watch in de lijst. Klik op de infoknop (geel rondje met een i) naast jouw horloge en kies ‘Koppel Apple Watch los’. Hierna voer je je Apple ID in en ga je voor ‘Koppel Los’. Als je dit doet, maakt het apparaat zelf een reservekopie. Handig als je de Apple Watch opnieuw koppelt of een nieuwe koopt.

Je Apple Watch resetten of opnieuw instellen zonder iPhone

Wil je een reset doen van je Apple Watch, maar heb je de iPhone niet bij de hand of is die stuk? Ga dan naar ‘Instellingen’ op je Apple Watch. Vervolgens tik je op de volgende knoppen: ‘Algemeen’ -> ‘Stel opnieuw in’ -> ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Hier vul je je wachtwoord of toegangscode in. Door daarna op ‘Wis alles’ te klikken, reset je de Apple Watch definitief. Je code of Apple ID vergeten? Leg dan je Watch aan de oplader en houd de zijknop lang ingedrukt. Laat los als de aan/uit-knop rechtsboven in beeld komt. Klik op de Digital Crown tot je ‘Wis alle inhoud en instellingen’ ziet. Kies ‘Opnieuw’ en bevestig je keuze.

Je Apple Watch terugzetten naar fabrieksinstellingen (bijvoorbeeld voor verkoop)

Je Apple Watch terugzetten naar fabrieksinstellingen

Met de manieren die hierboven zijn genoemd (resetten met en zonder iPhone) zet je jouw Apple Watch eigenlijk al terug naar de fabrieksinstellingen. Dus als je je Apple Watch wilt verkopen of weggeven aan iemand anders, volg je de eerdergenoemde stappen. Wanneer de nieuwe eigenaar van de Apple Watch al in de buurt is, kun je kiezen voor de optie 'Stel Apple Watch opnieuw in' in plaats van 'Wis alles'. De Apple Watch is dan direct klaar voor de volgende eigenaar. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe smartwatch die goed is voor het milieu en je portemonnee? Bekijk dan onze refurbished smartwatches.

Reset elke Apple Watch-versie op dezelfde manier?

Reset elke Apple Watch-versie op dezelfde manier?

Ja, het resetten van je Apple Watch werkt hetzelfde, ongeacht welke versie van de Apple Watch je hebt. Een Apple Watch 3 reset dus in principe op dezelfde manier als een Apple Watch 7 of de nog nieuwere Apple Watch Ultra. Heb je een GPS + Cellular-model van de Apple Watch? Zorg dan dat je ook het mobiele abonnement verwijdert als de Watch een nieuwe eigenaar krijgt. Koppel je zo’n model later opnieuw, dan kun je het abonnement behouden.