Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Hoe moet je een Apple Watch opladen en wat als dit niet lukt?

Roel21 JUNI 2023
unknown description

Apple Watch is een van de meest populaire smartwatches ter wereld en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Maar net als bij alle draagbare apparaten is het opladen van de Apple Watch een cruciaal element in het gebruik ervan. Wanneer er een rood bliksemschichtje op je Apple Watch verschijnt, weet je dat hij stroom nodig heeft. Op deze pagina lees je hoe je een Apple Watch oplaadt en wat je kunt doen als dit niet lukt.

Zo laad je jouw Apple Watch op

Zo laad je jouw Apple Watch op

De makkelijkste en beste manier om je Apple Watch op te laden, is door de meegeleverde oplaadkabel te gebruiken. Deze bestaat uit een magnetische kant en de USB-C-ingang. Stop die laatste in een USB-C-adapter. Apple levert sinds 2020 geen adapters meer, omdat dat beter is voor het milieu. Apple-gebruikers hebben vaak al adapters in huis van vorige modellen iPhones en iPads. De adapter van je iPhone of iPad kun je ook voor je Apple Watch gebruiken (mits er een USB-C-aansluiting op zit), net als de USB-C-poort van een ander apparaat. Je Apple Watch plaats je op de magnetische kant van de oplaadkabel. De magneten zorgen dat het horloge vanzelf op de juiste manier geplaatst wordt. In beeld verschijnt een groen bliksemschichtje. Nu hoef je alleen maar te wachten tot je Apple Watch is opgeladen.

Hoelang duurt het om je Apple Watch op te laden?

Hoelang duurt het om je Apple Watch op te laden?

Wanneer je Apple Watch helemaal leeg is, duurt het ongeveer 2,5 uur om hem tot de volle 100% op te laden. Apple-horloges vanaf watchOS 7 hebben daarnaast de functie ‘geoptimaliseerd laden’. Deze functie herkent de momenten waarop jij je horloge meestal oplaadt en past hier de oplaadtijd van de laatste 20% van je batterij op aan. Als je jouw Apple Watch bijvoorbeeld vaak ’s nachts oplaadt, voorkomt de functie dat het horloge een paar uur aan de accu hangt, terwijl je horloge al helemaal is opgeladen. Als je Apple Watch is gekoppeld aan je iPhone, kun je daar ook de status van het opladen bijhouden met een batterijwidget.

Kun je een Apple Watch draadloos opladen?

Kun je een Apple Watch draadloos opladen?

Er zijn accessoires waarmee je de Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 en Apple Watch Series 7 draadloos oplaadt, en snel ook! Met de Apple Watch magnetische snellader hoef je alleen je Smart Watch op de draadloze oplader te leggen. Binnen 45 minuten is de Watch tot 80% opgeladen met de snellader en in ongeveer een uur is de batterij helemaal vol. Om deze accessoire te gebruiken heb je wel een Apple USB-C-lichtnetadapter van minimaal 18 Watt nodig.

Kun je een Apple Watch opladen met een iPhone-oplader?

Kun je een Apple Watch opladen met een iPhone-oplader?

Het is niet mogelijk om je Apple Watch op te laden met een iPhone-kabel. Dit komt omdat de ingang van de Watch (magnetisch) en de iPhone (Lightning) anders zijn. Je kunt wel dezelfde USB-C-adapter gebruiken om je iPhone en je Apple Watch op te laden. Apple heeft overigens accessoires waarmee je jouw Apple-telefoon en -horloge tegelijkertijd kunt opladen. De Apple MagSafe Duo heeft 2 oplaadpunten, die je Apple Watch en iPhone op hetzelfde moment op de meest efficiënte manier van stroom voorzien.

Je Apple Watch laadt niet meer goed op, wat nu?

Laadt je Apple Watch niet goed op? Controleer eerst of het folie van beide kanten van de opladers is gehaald en of de magnetische oplaadkabel goed in de USB-C-adapter zit. Als dit niet helpt, check je of de adapter wel goed in het stopcontact zit. Mocht dit nog altijd geen succes opleveren, dan kan het helpen om de achterkant van de Apple Watch en de magnetische oplader schoon te maken. Tot slot kun je de achterkant van de Apple Watch een beetje over de oplader bewegen, of een nieuwe oplader proberen. Als dit ook niet lukt, is het verstandig om je Apple Watch te resetten.

Bekijk soortgelijke artikelen