Apple Watch of Fitbit: welke moet je kiezen?

unknown description

Apple Watches en Fitbits zijn populaire slimme horloges. Maar welk merk past beter bij je? Beide smartwatches hebben veel gemeen, maar verschillen op enkele punten ook sterk van elkaar. We vergelijken de Apple Watch met de Fitbit, zodat je gemakkelijker beslist welke van deze 2 smartwatches het beste bij jou past.

De belangrijkste verschillen Apple Watch- en Fitbit-modellen

De belangrijkste verschillen Apple Watch- en Fitbit-modellen

Een Apple Watch gebruikt WatchOS als besturingssysteem en kan alleen worden gebruikt met iPhones. Fitbit-smartwatches hebben daarentegen hun eigen besturingssysteem, dat werkt met zowel iPhones als Android-smartphones. Maar om de belangrijkste verschillen tussen de Fitbit en de Apple Watch te ontdekken, is het het beste om specifieke modellen van deze slimme horlogemerken met elkaar te vergelijken. Kijk dus goed naar de functies, het scherm en het ontwerp van het specifieke smartwatch-model waarin je geïnteresseerd bent.

Vergelijk de nieuwste Apple Watch en Fitbit

Benieuwd naar de verschillen tussen de nieuwste Apple Watch en Fitbit? Dan vergelijk je de Apple Watch Ultra met de Fitbit Versa 4. De Apple Watch Ultra heeft een extra groot kleurenscherm, hartslagmeter en gps. Hij meet hartslag, huidtemperatuur en slaapduur. De Fitbit Versa 4 heeft een iets kleiner scherm, maar ook hartslag- en gps-functies. Het houdt onder andere bij hoelang en hoe goed je slaapt, wat je stressniveau is en hoeveel zuurstofsaturatie je in je bloed hebt. Het grootste verschil zit in de batterij van beide smartwatches: de Versa 4 gaat 6 dagen mee op een accu, de Apple Watch Ultra 36 uur.

Populaire modellen van Apple Watch

Populaire modellen van Apple Watch

Apple Watches zijn er in verschillende modellen. Het nieuwste model is de Apple Watch Ultra, een speciale uitvoering van de Apple Watch buiten de generaties om. Dit horloge is gemaakt van titanium en kan daarom goed tegen een stootje. Ideaal voor iedereen die graag buiten sport. In de categorie ‘speciale uitvoeringen’ past ook de Apple Watch SE 2022. Dit horloge is een portemonnee-vriendelijke variant van de Apple Watch-Series 8, wat in september 2022 uitkwam en nog altijd de nieuwste generatie Apple Watch is. Ook de Apple Watch Series 7 uit 2021 is nog altijd een zeer populair model, omdat het veel dezelfde basisfuncties heeft als de Series 8, terwijl de prijs lager is geworden sinds de komst van zijn opvolger.

Beschikbare Fitbit-modellen

Fitbits vergelijken: welk model is geschikt voor jou?

Naast de nieuwste Fitbit Versa 4 is ook zijn voorganger, de Fitbit Versa 3, nog altijd zeer populair. De Versa-modellen van Fitbit hebben de meeste slimme functies, zoals Always On-functie, ingebouwde gps en koppeling met populaire Google Apps zoals Maps en Wallet. Fanatieke sporters en zwemmers kiezen vaak voor de Fitbit Charge, want dit horloge heeft meer dan 20 trainingsmodi. Wil je je activiteit bijhouden én stijlvol over straat? Dan is de Fitbit Luxe een model dat je waarschijnlijk aanspreekt. De Fitibit Ace is een ideale activity tracker voor het hele gezin, ook voor kleine kinderen. Op onze pagina over Fitbit-modellen vergelijken leer je meer over de verschillen tussen alle Fitbits.

De verschillen in scherm en formaten

Apple Watches hebben een rechthoekig design met afgeronde hoeken. Apple-smartwatches worden gemaakt met horlogekasten van aluminium of titanium. Fitbits verschillen meer qua vorm: er zijn modellen met een langwerpig scherm en smartwatches met een groter vierkant of rechthoekig ontwerp. Kies uit Fitbits met horlogekasten van aluminium of roestvrij staal. Voor beide merken kun je de horlogebandjes aanpassen naar jouw persoonlijke smaak. Bekijk zeker ook onze Apple Watch-accessoires en de wearable-accessoires om je slimme horloges helemaal naar jouw smaak te maken.

Apple Watch of Fitbit: welk horloge heeft de beste batterij?

Apple Watch of Fitbit: welk horloge heeft de beste batterij?

Zoek je een smartwatch met een lange batterijduur? De activity trackers en slimme horloges van Fitbit hebben meestal een betere batterijcapaciteit dan Apple Watches. Sommige Fitbit-modellen gaan zelfs tot dagen mee op een batterij. Ter vergelijking: de Apple Watch Ultra heeft de krachtigste batterij van alle Apple Watch-modellen en gaat maximaal 36 uur mee. Toch is de batterijduur voornamelijk afhankelijk van hoe jij je smartwatch gebruikt. Als je je draagbare apparaat vaak gebruikt om te bellen, naar muziek te luisteren en apps te bekijken, gaat de batterij ook sneller leeg.

Vergelijk gezondheidsgegevens en fitnesstracking

Zowel de Apple Watch als Fitbit gebruik je om je gezondheid beter in kaart te brengen. Ze meten allebei onder andere hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je hartslag is. Fitbit-smartwatches richten zich vaak iets meer op fitness en sportactiviteiten. Ze geven je bijvoorbeeld een seintje als je lang stilzit. Zowel Apple Watches als Fitbits houden bij hoelang en hoe goed je slaapt, maar sommige modellen analyseren net iets meer dan andere. Bekijk dus goed per model welke gezondheidsfuncties het meet.

Past de Apple Watch of de Fitbit beter bij jou?

Past de Apple Watch of de Fitbit beter bij jou?

Het mag duidelijk zijn: je keuze voor een Apple Watch of Fitbit hangt van veel factoren af. Bedenk bijvoorbeeld welk design je mooier vindt of met welk besturingssysteem je het liefst werkt. Zowel Apple als Fitbit heeft verschillende modellen smartwatches, sporthorloges en activity trackers, elk met hun eigen specificaties en ontwerp. Het is daarom slim om alle verschillende modellen met elkaar te vergelijken om de juiste smartwatch te vinden die aan je behoeften voldoet. Ben je specifieker op zoek naar een goede activity tracker? Bekijk dan onze 10 beste activity trackers.