Mediamarkt Logo

Welke smartwatch past bij jou?

unknown description

Vind je het de hoogste tijd voor een smartwatch, maar weet je niet welk model het beste bij jou past? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende opties en functies die smartwatches bieden, zodat je de juiste keuze maakt.

Kies een smartwatch die past bij jouw telefoon

Kies een smartwatch die past bij jouw telefoon

Om de beste smartwatch voor jezelf te kiezen is het heel belangrijk om rekening te houden met het besturingssysteem van het horloge en je telefoon. Zo draaien Apple Watches op het systeem WatchOS, wat alleen goed werkt op een iPhone (iOS). Daartegenover heb je het besturingssysteem WearOS van Google, dat onder meer op de nieuwste Samsung-smartwatches zit. Dit systeem werkt het fijnst als je een Android-telefoon hebt, al is het wel mogelijk om hem aan een iPhone te koppelen. Als je 100% zeker wilt zijn dat je smartwatch makkelijk werkt op je telefoon, kies dan bijvoorbeeld voor Huawei- of Garmin-smartwatches. Deze slimme horloges werken goed op zowel iPhones als Android-telefoons.

Waar gebruik je een smartwatch voor?

Waar gebruik je een smartwatch voor?

Er zijn verschillende soorten smartwatches, elk geschikt voor verschillende doeleinden. Als je een smartwatch wilt gebruiken in het dagelijks leven, bijvoorbeeld om te bellen, naar muziek te luisteren of om draadloos betalingen te doen, dan kies je een smartwatch met ingebouwde luidspreker, gps en NFC (Near Field Communication), waarmee je contactloos betaalt. Voor het verbeteren van je gezondheid kun je het beste een activity tracker nemen. Deze slimme horloges monitoren onder andere je stappen, hartslag en slaapritme, waardoor je een gezonde levensstijl kunt nastreven. Fitbit is een bekend merk op dit gebied. Als je zowel je gezondheid wilt monitoren als je sportprestaties wilt verbeteren, dan heb je een sporthorloge nodig. Deze smartwatches hebben extra functies om je prestaties bij te houden, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, fietsen of zwemmen.

Hoe belangrijk is het design van de smartwatch?

Hoe belangrijk is het design van de smartwatch?

Welke smartwatch je ook kiest, neem een smartwatch met een design dat je aanspreekt. Sporthorloges en activity trackers hebben vaak een sportief design. Daarnaast zijn er ook smartwatches die erg lijken op ‘gewone’ horloges, met een (digitale) wijzerplaat en casual design. Fossil-smartwatches zijn populair op dat gebied. Je kunt veel kanten op met het design van een smartwatch. Vind je een groot scherm mooi, of hou je juist van compact? En ga je dan voor een rond, vierkant of rechthoekig display? Het horlogebandje is ook belangrijk. De meeste smartwatches hebben verwisselbare bandjes, zodat je je eigen look kunt creëren. Bekijk bijvoorbeeld de Apple Watch-bandjes of scrol door alle wearable-accessoires.

Welke smartwatch past bij jouw budget?

Welke smartwatch past bij jouw budget?

Tot slot kies je een smartwatch die bij je budget past. Het ene merk heeft een kleiner prijskaartje dan het andere merk en veel is ook afhankelijk van de functies die je op je slimme horloge wilt. Hieronder vind je smartwatches in verschillende prijsklassen. Bekijk ook eens onze refurbished smartwatches. Hier vind je horloges die al gebruikt zijn, maar volledig opgeknapt en daarom zo goed als nieuw. Goed voor jouw portemonnee en voor het milieu!

Waar moet je nog meer op letten als je een smartwatch kiest?

Naast het besturingssysteem, gebruiksdoel en design zijn er nog veel andere aspecten die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van jouw smartwatch. Denk aan heel specifieke functies, zoals bellen, navigeren, contactloos betalen, muziek luisteren, snel opladen en appen. Daarnaast speelt de batterijduur een rol in iemands keuze. Heb je een mooie smartwatch gevonden? Controleer dan goed of het apparaat jouw gewenste functies ook echt ondersteunt. Om je verder op weg te helpen met je zoektocht naar een slim horloge dat bij je past, hebben we een top 10 gemaakt van de beste smartwatches van 2023.

Bekijk soortgelijke artikelen