MM logo red

Hoe scan je een QR-code met je iPhone?

Roel30 NOVEMBER 2023
unknown description

QR-codes zijn vierkante barcodes. Scan zo’n code met je telefoon en je wordt bijvoorbeeld direct naar een website gestuurd, met een wifinetwerk verbonden of naar een locatie gestuurd. Het scannen van een QR-code met je iPhone kan met je camera, met een codescanner-app of via het bedieningspaneel van je iPhone. Ontdek hoe QR-codes scannen met je iPhone precies werkt.

1. QR-code met je iPhone scannen via de camera-app

1. QR-code met je iPhone scannen via de camera-app

Wist je dat je camera op je iPhone niet alleen prachtige foto’s en scherpe video’s maakt, maar dat je hem ook kunt gebruiken om QR-codes mee te scannen? Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Camera’ en zet het schuifje ‘Scan QR-codes’aan.
  2. Open de camera-app op je iPhone.
  3. Richt de camera op de QR-code.
  4. Als je iPhone de QR-code herkent, verschijnt er een melding in beeld.
  5. Klik op de melding om de actie achter de QR-code uit te voeren.

2. Gebruik de speciale codescanner-app op je iPhone

Er staat ook standaard een codescanner-app op je iPhone. Het is niet gek als je dit niet wist, want de app staat niet op het beginscherm van je iPhone. Ga naar Spotlight en tik in ‘Codescanner’. Er verschijnt nu een app met deze naam. Open deze en je ziet een omgeving die veel lijkt op je camera-app. Toch heeft de codescanner-app meer functies. Zo kun je bijvoorbeeld de zaklamp van je iPhone inschakelen om in het donker QR-codes te scannen. Plaats het kader om de code. Als het herkend wordt, verschijnt de QR-code uitgelicht in beeld en volgt de actie die eraan gekoppeld is.

3. QR-code met je iPhone scannen via het bedieningspaneel

3. QR-code met je iPhone scannen via het bedieningspaneel

Als je vaker QR-codes scant, is het fijn om snel naar je camera- of codescanner-app te kunnen. Hiervoor gebruik je het bedieningspaneel. Dit is dat menu dat je opent vanuit het beginscherm van je iPhone. Hoe dit precies werkt verschilt per iPhone-model, maar waarschijnlijk weet je het op jouw iPhone zo te vinden. Het is dat menu met snelkoppelingen naar handige functies op je telefoon, zoals wifiverbinding, zaklamp, vliegtuigmodus of bluetooth. Je kunt de camera- en/of codescanner-app toevoegen aan deze snelkoppelingen. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Bedieningspaneel’ -> ‘Pas regelaars aan’. Voeg de app naar keuze toe door op het groene plusje te klikken. Je opent de app nu razendsnel vanuit het bedieningspaneel.

Bekijk soortgelijke artikelen