Mediamarkt Logo

Dit is het verschil tussen een iPhone 14 en een iPhone 14 Pro

undefined

Neem je nou de nieuwe iPhone 14 of toch de iPhone 14 Pro? Voor twijfelaars tussen deze twee toptelefoons van Apple hebben we de belangrijkste specificaties en verschillen op een rij gezet. Spoiler alert: op het formaat van 6.1 inch en het design na zijn dit twee totaal verschillende smartphones.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 en 14 Pro?

De allernieuwste technische hoogstandjes vind je terug op de iPhone 14 Pro: een Always-on-scherm en een nog hoger contrast dan de iPhone 14. De 14 Pro heeft ook ProMotion: een techniek die de snelheid van het scherm automatisch aanpast, waardoor animaties er altijd vloeiend uitzien en je bij stilstaande beelden batterij bespaart. Verder heeft de 14 pro bovenin geen notch (inkeping) meer, maar een Dynamic Island, waarin onder andere de selfiecamera en Face-ID-sensoren zitten.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de iPhone 14 en 14 Pro?

Dan de camera: die is bij allebei de modellen heel erg goed, maar de iPhone 14 Pro heeft een 48-megapixel-groothoekcamera om je fotografievingers bij af te likken. Dit model heeft ook een ultragroothoekcamera met macromodus en een 3x optische zoom-telelens. Daar fotografeer je de snorharen van een kever nog haarscherp mee. Ook de processor is in de iPhone 14 Pro het krachtigst, dankzij de nieuwe A16 Bionic chip (de iPhone 14 heeft de A15 chip). Door deze chip is de 14 Pro net wat toekomstbestendiger dan de 14.

Wat de buitenkant betreft: de iPhone 14 heeft 2 cameralenzen aan de voorkant, is gemaakt van glas en aluminium en is er in 5 kleuren. De iPhone 14 Pro heeft 3 cameralenzen aan de voorkant, is gemaakt van glas en staal en is er in 4 kleuren. Beide modellen hebben afgeronde hoeken en dunne randen.

Lees meer over de iPhone 14-kleuren per model

iPhone 14: dit zijn de voordelen

iPhone 14: dit zijn de voordelen

De iPhone 14 is de opvolger van de iPhone 13. Als je de iPhone 14 met de iPhone 13 vergelijkt, heeft de iPhone 14 een betere camera, een verbeterde frontcamera, een iets grotere batterij en wat meer werkgeheugen gekregen. Vergeleken met de iPhone 14 Pro is de normale iPhone 14 een stuk goedkoper. Afhankelijk van welke kleur en hoeveel opslagruimte je neemt, kan dat al gauw een paar honderd euro schelen.

Bekijk alle iPhone 14-toestellen

De iPhone 14 is een uitstekende telefoon om mee te fotograferen, ook in donkere omstandigheden. De batterijduur is met een afspeelduur van 20 uur aan video’s meer dan goed. Als je een geweldige smartphone zoekt en je niet per se de laatste hightech snufjes hoeft, is de iPhone 14 de telefoon voor jou. Twijfel je nog? Bekijk hier alle specs van de iPhone 14.

iPhone 14 Pro: dit zijn de voordelen

iPhone 14 Pro: dit zijn de voordelen

Is Inspector Gadget jouw middle name, speelt geld geen rol en wil je het beste van het beste qua scherm, chip, camera’s, opslagruimte en batterijduur? Ga dan voor de iPhone 14 Pro. Deze smartphone heeft dankzij het Dynamic Island nog meer scherm, een Always-on display en een supersnelle A16-chip. Ideaal als je heel veel gamet of zware grafische apps gebruikt op jouw smartphone.

Bekijk alle iPhone 14 Pro-toestellen

Qua camera’s is het ook likkebaarden geblazen want de 14 Pro heeft maar liefst 3 camera’s aan de achterkant, waaronder een ultragroothoek en een telelens. Met de 48-megapixelcamera schiet je films in 8K-kwaliteit. Die kun je 23 uur non-stop afkijken, want zolang gaat de batterij mee. Om al die data op te slaan heeft de iPhone 14 Pro naast de standaard opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB en 512 GB een toestel met een opslagcapaciteit van 1 TB. Als je graag bestanden in RAW opslaat, is dit zeker het overwegen waard.

iPhone 14 vs. 14 Pro: welke past bij jou?

En, ben je eruit? Wordt het de iPhone 14 of de iPhone 14 Pro? Je kunt ze hieronder helaas niet vasthouden, maar wel vast even goed bekijken.