Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Wat is het verschil tussen de iPhone 13 en iPhone 14?

Roel12 JANUARI 2023
undefined

Ben jij toe aan een nieuwe smartphone en twijfel je tussen de iPhone 13 en iPhone 14? Dan is het handig om per iPhone de belangrijkste voordelen en verschillen te weten. Hieronder vergelijken we de iPhone 13 en 14 met elkaar. Zo weet je meteen of de 13 of 14 een betere keus is voor jou.

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en 14

Het is even speuren naar de verschillen tussen de iPhone 13 en 14, want aan de buitenkant zien ze er hetzelfde uit. De belangrijkste verschillen zitten dan ook aan de binnenkant van de telefoon. Zo heeft de iPhone 14 een groter werkgeheugen (6 GB vs. 4GB), een grotere batterij (3.279 mAh vs. 3.227 mAh) en een nóg helderder display dan de iPhone 13. Verder zijn de camerasensoren van de iPhone 14 lichtsterker, waardoor ze beter presteren bij weinig licht. Qua kleuren zijn er kleine verschillen: de iPhone 13 is er in 6 kleuren (roze, blauw, middernacht (zwart), wit, groen en rood) en de iPhone 14 is te koop in 6 kleuren waaronder de kleur midnight.

Ontdek alle iPhone 14-kleuren

iPhone 14: dit zijn de voordelen

iPhone 14: dit zijn de voordelen

Als je het nieuwste van het nieuwste wilt of een iPhone met de allerbeste camera- en processorprestaties nodig hebt, ga je voor de iPhone 14. Bij weinig licht maakt de iPhone 14 betere foto’s dan de iPhone 13. Dit komt door de grotere sensor en een groter diafragma. Ook de selfiecamera presteert net wat beter. Actiefilmpjes zien er wat stabieler uit dan op de 13, dankzij de speciale actiemodus en de wat betere beeldstabilisatie.

Als je veel gamet op je telefoon, ben je met de 14 ook wat beter af. De iPhone 14 heeft namelijk een 5-core GPU (de iPhone 13 heeft een 4-core GPU). Verder heeft de iPhone 14 crashdetectie en satellietcommunicatie. Die laatste werkt in Nederland nog niet. Liefhebbers van paars zitten goed bij de 14; deze kleur vind je namelijk niet terug bij de 13. Meer weten? Bekijk alle specs van de iPhone 14.

iPhone 13: dit zijn de voordelen

iPhone 13: dit zijn de voordelen

Omdat de iPhone 13 en 14 zowel uiterlijk als qua prestaties zoveel op elkaar lijken, is het belangrijkste voordeel van de iPhone 13 toch wel de prijs. Omdat de 13 nu niet meer het nieuwste model is, is hij flink wat goedkoper dan de 14. Qua camerakwaliteit maakt zowel de 13 als 14 erg goede foto’s. Als je meestal voldoende licht hebt tijdens het fotograferen, heb je aan de 13 meer dan genoeg. Ook de processor is in beide toestellen bijna hetzelfde.

Als je weinig tot niet gamet en niet vaak heel zware grafische programma’s gebruikt, is de iPhone 13 een uitstekende keus. Je hebt 6 kleuren om uit te kiezen, dat is er eentje meer dan bij de iPhone 14. Fans van roze of groen zitten goed bij de iPhone 13. Deze 2 kleuren heeft de iPhone 14 namelijk niet.

iPhone 13 of 14: welk model past bij jou?

De iPhone 13 en 14 lijken enorm op elkaar. Ze hebben allebei een 6.1-inch-oled-scherm, een 12-megapixelcamera, een A15 Bionic Chip en ze zijn allebei even waterbestendig. Bij beide telefoons kun je kiezen uit een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB of 512 GB. De iPhone 14 is een tikkie dikker dan de iPhone 13, heeft een wat grotere accu (gaat ongeveer 5 uur langer mee dan de 13) en een camera die geschikt is voor donkere omstandigheden. Ook het werkgeheugen is net iets groter, waardoor switchen tussen verschillende apps lekker soepel gaat. Wil je voorbereid zijn op auto-ongevallen, kies dan de iPhone 14. Dankzij de crashdetectie belt deze telefoon namelijk zelf de hulpdiensten. Satellietcommunicatie vind je ook alleen op de iPhone 14. Deze functie werkt momenteel alleen in Canada en de Verenigde Staten.

Bekijk alle iPhone 13-toestellen

Bekijk alle iPhone 14-toestellen