Mediamarkt Logo

IMEI-nummer: wat is het en hoe vind ik het?

unknown description

Elke mobiel heeft een uniek IMEI-nummer dat hem identificeert. Wat is een IMEI-nummer precies, wat kun je ermee en hoe kun je deze code vinden op je smartphone? We bespreken het in dit artikel.

Wat is een IMEI-nummer?

Wat is een IMEI-nummer?

IMEI staat voor “International Mobile Equipment Identity”, oftewel “Internationale Mobiele Toestellen Identiteit”. Elke mobiel heeft een uniek IMEI-nummer waarmee je de telefoon kunt identificeren. Zie het als een soort vingerafdruk van je telefoon. Het getal bestaat uit 15 cijfers. Het nummer is niet aan te passen en blijft altijd verbonden aan de telefoon.

Waarvoor gebruik je een IMEI-nummer?

Waarvoor gebruik je een IMEI-nummer?

Met een IMEI-nummer kun je verschillende toestellen van hetzelfde model uit elkaar houden, zodat je altijd kunt achterhalen welk toestel van jou is. Dit is handig voor als je je mobiel moet opsturen of achterlaten voor reparatie. Fabrikanten kunnen ook zien hoe oud je telefoon is en de garantie achterhalen. Het IMEI-nummer wordt daarom ook gebruikt voor verzekeringen en om fraude tegen te gaan. Bij diefstal van je telefoon kun je het IMEI-nummer doorgeven aan de politie. Zij kunnen berichten versturen naar jouw mobiel om aan te geven dat deze gestolen is. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk voor criminelen om telefoons te stelen.

Hoe vind je het IMEI-nummer van je smartphone?

Hoe je het IMEI-nummer vindt, is eigenlijk heel simpel. Je opent het belscherm op je smartphone en toetst in: *#06#. Vervolgens verschijnt het IMEI-nummer op je smartphone. Het IMEI-nummer van je mobiel kun je ook vinden bij instellingen. Waar je dit precies kunt vinden, verschilt per type smartphone. Meestal is er een optie bij je instellingen om meer informatie over je smartphone te verkrijgen. Daar staat dan ook het IMEI-nummer tussen. Heb je je smartphone niet meer, omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of niet meer aan gaat? Dan kun je het IMEI-nummer ook op het doosje vinden waar je smartphone in zat toen je hem kocht. Heb je toen je je smartphone kocht ook een telefoonabonnement afgesloten? Dan is er een grote kans dat het IMEI-nummer ook bij je provider bekend is.

Het IMEI-nummer achterhalen lukt niet, wat nu?

Het IMEI-nummer achterhalen lukt niet, wat nu?

Kun je je IMEI-nummer niet vinden? Kom dan even langs bij de MediaMarkt-winkel bij jou in de buurt, waar onze medewerkers voor je klaarstaan om je verder te helpen. Ook voor reparaties en hulp bij bijvoorbeeld het aanbrengen van een screenprotector of het installeren van programma’s of apps kun je terecht bij onze Smartbar in de winkel.

Meer informatie over services
Bekijk soortgelijke artikelen