Mediamarkt Logo

Hoe gebruik je hotspot op een iPhone?

unknown description

Een hotspot is een manier om je iPhone te gebruiken als draadloze router. Dat betekent dat je met andere apparaten, zoals een laptop of een tablet, kunt internetten via de mobiele verbinding van je iPhone. Dit is handig als je ergens bent waar geen wifi is, of als je wifiverbinding even niet goed werkt. In dit artikel lees je hoe je de hotspotfunctie van je iPhone precies gebruikt.

Wat is de hotspot van een iPhone?

Wat is de hotspot van een iPhone?

De hotspot van een iPhone is een functie die je aanzet via de instellingen van je Apple-telefoon. Als je dat doet, maakt je iPhone een eigen wifinetwerk aan, met een naam en een wachtwoord die je zelf instelt. Vervolgens is het mogelijk om andere apparaten te verbinden met de hotspot van je iPhone. Andere apparaten kunnen dan verbinding maken met dat netwerk en zo gebruikmaken van de mobiele data van je iPhone.

Zo maak je van je iPhone een hotspot

Om van je iPhone een hotspot te maken, zorg je eerst dat je mobiele data aanstaan. Vervolgens ga je naar Instellingen en dan naar Persoonlijke hotspot. Als je dit voor de eerste keer doet, moet je een wachtwoord instellen. Zo voorkom je dat iedereen in je buurt ongevraagd gebruikmaakt van jouw hotspot. Tot slot zet je het schuifje aan bij ‘Anderen mogen verbinden’. Je iPhone is nu een hotspot.

Een apparaat verbinden aan de hotspot van je iPhone

Een apparaat verbinden aan de hotspot van je iPhone

Je kunt meerdere apparaten verbinden met je hotspot. Dit kan een andere smartphone zijn, een laptop, een tablet, een computer of zelfs een slimme televisie. Ga naar de instellingen op het apparaat dat je wilt verbinden en klik op ‘Wifi’. Er verschijnt een lijst met beschikbare netwerken. Zoek naar het netwerk met de naam van je iPhone en klik daarop. Voer dan het wachtwoord in dat je hebt ingesteld op je iPhone en kies ‘Verbinden’. Je kunt nu internetten via de mobiele data van je Apple-telefoon.

Hoeveel apparaten maken tegelijk gebruik van een iPhone-hotspot?

Hoeveel apparaten maken tegelijk gebruik van een iPhone-hotspot?

Hoeveel apparaten je tegelijk kunt verbinden aan een hotspot, hangt af van je telefoonaanbieder en het model iPhone. Een van de specificaties van een iPhone 15 is bijvoorbeeld dat je tot wel 10 apparaten tegelijk kunt verbinden aan de hotspot als je telefoonaanbieder dit toelaat. In het bedieningspaneel van je iPhone 15 zie je precies hoeveel apparaten er tegelijkertijd verbonden zijn met je telefoon. Je komt bij het bedieningspaneel van je iPhone door vanuit de rechterbovenhoek van je scherm omlaag te swipen.

Bekijk soortgelijke artikelen