MM logo red

Waarom wifi delen via je iPhone?

Roel30 NOVEMBER 2023
unknown description

Heb je regelmatig gasten over de vloer die willen inloggen op je wifinetwerk? Geen probleem als je een makkelijk wachtwoord hebt bedacht, maar misschien heb je voor de veiligheid juist een ingewikkelder wifiwachtwoord ingesteld. Gelukkig heeft Apple een slimme, makkelijke en veilige manier bedacht om je wifi te delen met andere Apple-gebruikers.

Wifiwachtwoord delen met je iPhone

Wifiwachtwoord delen met je iPhone

De snelle en veilige manier van Apple om je wifinetwerk te delen met andere Apple-apparaten werkt als volgt:

 1. Zorg dat zowel jouw iPhone als het apparaat waarmee je het wifiwachtwoord deelt de meest recente iOS-, iPadOS- of macOS-versie heeft.
 2. Schakel op beide apparaten wifi en bluetooth in.
 3. Voeg jouw Apple ID toe aan de contactenlijst van het andere apparaat.
 4. Leg de apparaten dicht bij elkaar.
 5. Selecteer het wifinetwerk waarmee je wilt verbinden op het apparaat dat nog geen verbinding heeft.
 6. Op je iPhone verschijnt nu als het goed is een melding dat je jouw wifinetwerk kunt delen met het andere Apple-apparaat. Klik op ‘Deel wachtwoord’.

Wifiwachtwoord delen van iPhone naar Android

Het hierboven beschreven stappenplan om je wifi te delen werkt niet op Android-apparaten. Toch is er ook een manier om je wachtwoord snel en makkelijk te delen met een Android-telefoon, namelijk met behulp van een QR-code. Dit doe je zo:

 1. Open het Galerie-tabblad in de Opdrachten-app van je iPhone.
 2. Tik de letters ‘QR’ in de zoekbalk.
 3. Klik op de opdracht ‘QR-code voor wifi’.
 4. Vul in de opdracht jouw wifinetwerk en bijbehorend wachtwoord in.
 5. Sla de QR-code die verschijnt goed op.

Alle gasten, dus ook die met een Android-telefoon, hoeven de QR-code alleen maar te scannen om verbinding te maken met je wifinetwerk.

Wifihotspot maken met je iPhone

Wifihotspot maken met je iPhone

Als er geen wifinetwerk in de buurt is, maar je wel een mobiele dataverbinding hebt, kun je je iPhone omtoveren tot een wifihotspot. Handig als je bijvoorbeeld je laptop of tablet online wilt krijgen als je onderweg bent of als de wifiverbinding is uitgevallen. Je maakt een hotspot van je iPhone door naar ‘Instellingen’ -> ‘Mobiel Netwerk’ -> ‘Persoonlijke hotspot’te gaan. Schuif het balkje naar rechts en kies een sterk wachtwoord. Vervolgens ga je op het apparaat zonder internetverbinding naar de lijst met wifiverbindingen en selecteer je jouw iPhone uit de lijst. Vul het wachtwoord in en de verbinding is

Bekijk soortgelijke artikelen