Hoe maak je een back-up van een Android-smartphone?

unknown description

Op je smartphone bewaar je in de loop der tijd veel waardevolle foto’s, contacten en bestanden. Denk aan de belangrijke Excel-overzichten die je bijhoudt voor werk, maar ook aan de vakantiekiekjes die je schiet met je telefoon. Om deze gegevens niet te verliezen als bijvoorbeeld je smartphone kapotgaat, is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je Android-telefoon.

Wat moet ik doen om een back-up te maken van een Android-smartphone?

Wat moet ik doen om een back-up te maken van een Android-smartphone?

Google One is de plek om een back-up te maken van je bestanden op je Android-telefoon. Google One maakt eens in de zoveel tijd automatisch een back-up van je app-gegevens, gespreksgeschiedenis, contacten, instellingen, sms-berichten, foto’s en video’s, en stuurt deze naar je Google-account.

Je kunt ook handmatig een back-up maken. Open hiervoor de vooringestelde Google One-app op je Android-telefoon en volg de volgende stappen:

  1. Tik onderaan op ‘Opslag’.
  2. Scrol naar onder tot je onder ‘Apparaat-back-up’ jouw telefoon ziet staan.
  3. Kik op ‘Details tonen’.
  4. In het nieuwe scherm kies je voor ‘Back-up starten’.

Kan ik een back-up maken via Google Drive?

Kan ik een back-up maken via Google Drive?

Het is ook mogelijk om via de Google Drive-app een back-up van je gegevens en bestanden te maken. Hiervoor maak je een Google-account aan, mocht je die nog niet hebben. Vervolgens open je de Drive-app en klik je linksboven op de 3 horizontale streepjes. Tik op ‘Instellingen’ en ga dan voor ‘Back-up maken en resetten’. Controleer in dit scherm of jouw Google-account gekoppeld staat en kies dan voor ‘Nu back-up maken’.

Een reservekopie maken van je foto’s en video’s in Google Drive

Let op: als je Google Drive gebruikt, worden je foto’s en video’s niet geback-upt. Om daar een reservekopie van te maken heb je de app Google Foto’s nodig. Deze staat al op je Android-telefoon. Open deze app en klik rechtsboven op het icoon van jouw Google-account. Ga hier voor ‘Instellingen voor foto’s’en daarna op ‘Back-up’. Je belandt op een pagina waarbij je naast de eerste regel een bolletje kunt aantikken. Zorg dat dit balletje blauw is door erop te tikken. De Google Foto’s-app maakt zo automatisch een kopie van je vakantiefoto’s en verjaardagvideo’s in je Google-account.

Bekijk ook deze interessante artikelen