MM logo red

Android-tips and -trucs

Roel12 APRIL 2023

Staat een Android-toestel op je verlanglijstje of heb je er al geruime tijd een in je bezit? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar alle mogelijkheden. Zodat je weet wat je met je droomtoestel kunt óf alles uit je huidige smartphone haalt. Met onderstaande Android-tips en trucs helpen we je met plezier verder op weg.

Mail zo efficiënt mogelijk met Gmail

Mail zo efficiënt mogelijk met Gmail

Wil je zo efficiënt mogelijk e-mailen? Dan kan het handig zijn om ook de onbekendere functies van de Gmail-app te ontdekken. Mail je vaak in alle vroegte of ’s avonds laat? Activeer dan de donkere modus door in de instellingen op ‘Algemene instellingen’, ‘Thema’s’ en ‘Donker’ te tikken. Houd je inbox schoon door regelmatig op te ruimen en e-mails – indien nodig – te markeren als spam. Even snel dat ene mailtje opzoeken? Maak dan gebruik van de geavanceerde zoekfilters zoals bijvoorbeeld ‘has:attachment’ of om e-mails met bijlagen te filteren.

Als je gevoelige informatie verstuurt, is de vertrouwde modus – die selecteer je tijdens het verzenden – handig. Daarmee verwijderen e-mails zichzelf automatisch.

Gebruik de Pro-modus en haal alles uit je camera

Gebruik de Pro-modus en haal alles uit je camera

Professionelere foto’s maken en iets verder gaan dan één simpele tik op je scherm? Gebruik dan de Pro-modus. Open je camera en swipe opzij. Dan gaat er een wereld voor je open. Eentje waarin je de camera-opties die jij belangrijk vindt kunt tweaken voordat je je foto maakt. Denk aan de sluitertijd waarmee je bepaalt hoe lang bewegingen zichtbaar zijn, de ISO-waarde waarmee je de lichtgevoeligheid bepaalt, de focus en de witbalans waarmee je de warmte van kleuren verandert. Zo schiet je dus altijd de meest prachtige beelden.

Bescherm je bestanden met Files by Google-app

Bescherm je bestanden met Files by Google-app

Ook jouw smartphone staat vast vol foto’s, e-mails en andere gegevens die je liever voor jezelf houdt. Wil je deze gegevens extra goed beschermen? Installeer dan de Files by Google-app. Nadat je de app hebt gedownload, selecteer je de bestanden die je veilig wilt opslaan, zodat je ze vervolgens – na het invoeren van een pincode – in een extra beveiligde map opbergt.

Creëer extra opslagruimte

Creëer extra opslagruimte

Al die WhatsApp-berichtjes, foto’s, video’s, games en e-mails: je bent er maar druk mee. Niet alleen jij. Je Android-telefoon ook. Die slaat het namelijk ook allemaal op. Opslag vol? Dan hebben we nog wat tips voor je. Leeg regelmatig je downloads-map en cachegeheugen en als je je foto’s in de cloud opslaat, kun je ook die van je telefoon verwijderen. Dubbel opslaan is zonde.

Al gedaan? Dan zit er niets anders op dan vaarwel te zeggen tegen de apps die je niet of nauwelijks gebruikt. Liever niet? Breid je geheugen dan uit met een extra geheugenkaart.

Gebruik je lievelingsliedje als wekker

Gebruik je lievelingsliedje als wekker

Muziek. Het kan je ontroeren en tot rust brengen, maar ook een flinke oppepper geven. En dat laatste is misschien nét waar jij in alle vroegte behoefte aan hebt zodra je wekker gaat en je je ogen opent. Wist je dat je dat je bij je Android-smartphone je favoriete Spotify-afspeellijst of nummer als alarm kunt instellen? Open je Wekker-app, tik op het belletje en de rest wijst vanzelf. Een ding is zeker: jij stapt voortaan swingend je bed uit.

Gebruik de juiste apps voor een gezondere levensstijl

Gebruik de juiste apps voor een gezondere levensstijl

Gezonder leven? Dan kun je ervoor kiezen om te ontbijten met groene smoothies of havermout, te lunchen met een lekkere salade en te dineren met een groenteburger. Maar je kunt meer doen! En daar zijn – natuurlijk – apps voor. Plan je (toekomstige) work-outs én rustmomenten in je Google agenda, track je beweging met Runtastic en houd grip op je slaapcyclus met de app SleepCycle.

Heb je geen tijd voor een uitgebreide sessie in de sportschool? Met de 7 Minute Workout-app ga je zelfs tussendoor sportief aan de slag.