Mediamarkt Logo

Zo organiseer je een gezellige winterbarbecue

unknown description

Een winterbarbecue is een geweldige manier om de koude wintermaanden door te komen. Het is een leuke en gezellige gelegenheid om samen met vrienden en familie te genieten van lekker eten en drinken. Hieronder vind je een aantal tips om een geslaagde winterbarbecue te organiseren.

Hoe wordt je winterbarbecue een succes?

Hoe wordt je winterbarbecue een succes?

Je denkt misschien dat barbecueën alleen leuk is in de zomer. Niets is minder waar: een barbecue in de winter is minstens zo gezellig. Onder het genot van een goed stuk vlees, vis of groente smaken ook de (warme) drankjes net iets lekkerder. Als iedereen zich goed heeft aangekleed, staat weinig een geslaagde winterbarbecue nog in de weg. En is het toch te fris buiten, dan kun je alle barbecuegerechten natuurlijk net zo makkelijk binnen opeten. Vergeet in ieder geval niet om marshmallows in huis te halen, want die smaken ’s winters net zo lekker als in de zomermaanden.

Bekijk al onze barbecues

Wat heb je nodig voor een winter-BBQ?

Wat heb je nodig voor een winter-BBQ?

Het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde winter-BBQ is een goede barbecue. Zorg ervoor dat je een barbecue hebt die geschikt is voor de winter. Een gasbarbecue is bijvoorbeeld een goede optie, omdat deze snel opwarmt en gemakkelijk te gebruiken is. Ook een barbecue met deksel is zeer geschikt. Daarnaast heb je houtskool, aanmaakblokjes en andere gebruikelijke barbecue-accessoires nodig. Voor een volledig geslaagde winterbarbecue sla je ook warme dranken in, zoals chocomel of glühwein. Heb je een terrasververwarmer? Zet die dan lekker aan en leg voor de zekerheid nog een paar warme dekens neer.

Zo kies je een goede BBQ

Welk vlees gebruik je voor een winterbarbecue?

Tijdens een winterbarbecue kun je verschillende soorten vlees gebruiken. Kies vlees dat goed past bij het koude winterweer. Denk aan worstjes, hamburgers, kippenvleugels of hertenbiefstuk (een echte winterfavoriet). Daarnaast is een stukje vis, zoals zalm of forel, erg lekker op de winter-BBQ. Voor vegetariërs zijn er ook meer dan genoeg smakelijke gerechten klaar te maken op een winterbarbecue. Zo is een gegrild groentespiesje van de BBQ heerlijk en gepofte aardappelen van de barbecue smaken ook heel goed. Tot slot kun je natuurlijk ook vleesvervangers klaarmaken op de BBQ.

Bekijk soortgelijke artikelen