Mediamarkt Logo

BBQ: elektrische, houtskool- en gasbarbecues

unknown description

Met mooi weer komen ook de barbecues tevoorschijn. De combinatie van de zon met gegrild vlees, vis en groente en gezelligheid zorgt voor heerlijke dagen. Maar welke BBQ past bij jou? In dit artikel zetten we de verschillende barbecues op een rij zodat jij kunt bepalen welke BBQ voor jou het meest geschikt is.

Welke BBQ moet ik kopen?

Welke BBQ moet ik kopen?

Om een BBQ te kiezen die bij jou past, moet je rekening houden met enkele factoren. Hoeveel mensen zullen de BBQ gebruiken? Wil je een BBQ voor feestjes, of andere gelegenheden waarbij een grote groep mensen aanwezig is? Kies dan een grote BBQ. Wil je een barbecue voor het gezin, dan heb je snel genoeg aan een kleinere. En waar ga je de BBQ neerzetten? Heb je een ruime tuin? Of een kleiner balkon? Verder is het goed om rekening te houden met het soort barbecue. Wellicht heb je een voorkeur om houtskool te gebruiken voor een unieke smaakervaring, of vind je gas of elektriciteit makkelijker in gebruik. Bij MediaMarkt hebben we BBQ’s in verschillende formaten en in luxe of minder luxe uitvoeringen. Sommige elektrische barbecues kun je zelfs binnen gebruiken. Lees verder om meer over barbecues te weten te komen.

Bekijk alle BBQ’s

Wat zijn de verschillende BBQ’s?

Naar wat voor soort barbecue ben je op zoek? Heb je liever een houtskoolbarbecue, met een authentieke grillsmaak? Of wil je een gasbarbecue die je snel kunt gebruiken en waarvan je de temperatuur makkelijk aanpast? Of ga je liever voor een elektrische BBQ, waarvan je de stekker alleen in een stopcontact hoeft te steken om hem te kunnen gebruiken? Welke BBQ je ook zoekt, bij MediaMarkt vind je de barbecue die bij jouw wensen en budget past.

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een houtskoolbarbecue?

Wat is het verschil tussen een gasbarbecue en een houtskoolbarbecue?

Twijfel je tussen een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue? Beide BBQ’s werken anders. Wanneer je een houtskoolbarbecue aansteekt met houtskool, houd er dan rekening mee dat het even duurt voordat de BBQ is opgewarmd. Deze BBQ kan hoge temperaturen bereiken en zorgt ervoor dat je maaltijd een heerlijke rook- en grillsmaak krijgt. Deze modellen zijn in verschillende formaten te verkrijgen: compact of juist groot. De compacte versies zijn makkelijk mee te nemen. Een gasbarbecue daarentegen bereikt snel de gewenste temperatuur, die je meestal door aan een knop te draaien gemakkelijk aanpast. Hierdoor zijn veel verschillende bereidingstechnieken mogelijk. Om een gasbarbecue te gebruiken hoef je alleen een gasfles aan te sluiten. Bovendien maak je deze BBQ’s makkelijk schoon.

Accessoires voor de BBQ

Elektrische BBQ: snel en veilig

Elektrische BBQ: snel en veilig

Misschien heb je liever een elektrische barbecue in plaats van een gasbarbecue of houtskoolbarbecue. Wat zijn de voordelen van een elektrische BBQ? Elektrische barbecues zijn vaak compacter, waardoor ze makkelijk zijn mee te nemen naar het park of strand. Vaak kun je ze ook op het balkon gebruiken en soms zelfs binnen. Elektrische barbecues werken op stroom, dus je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken. Hierdoor zijn deze barbecues ook veiliger: je gebruikt geen gas of vuur. Daarnaast heb je met elektrische barbecues minder last van rook en ruikt het ook minder. Een elektrische BBQ is binnen een paar minuten klaar voor gebruik en koelt ook snel af. Ze zijn makkelijk schoon te maken.

Bekijk soortgelijke artikelen