Mediamarkt Logo

Welke inbouw-plafondafzuigkap past het beste in jouw keuken?

unknown description

Een inbouw-plafondafzuigkap hangt precies boven het fornuis van je open keuken of kookeiland. Dit soort afzuigkap is netjes weggewerkt in het plafond, waardoor je veel ruimte bespaart. Daarnaast zijn inbouw-plafondafzuigkappen altijd 90 centimeter breed en beschikken ze over veel afzuigkracht. Op deze pagina leer je alles over inbouw-plafondafzuigkappen.

Wat is een inbouw-plafondafzuigkap?

Wat is een inbouw-plafondafzuigkap?

Een inbouw-plafondafzuigkap is een afzuigkap die in het plafond is ingebouwd. Je hangt het apparaat precies boven het fornuis van je kookeiland of open keuken, op minimaal 55 centimeter afstand. De damp die ontstaat tijdens het koken, wordt via de plafondafzuigkap netjes afgevoerd. Alle inbouw-plafondafzuigkappen hebben een nisbreedte van 90 centimeter. Dit is breed genoeg om boven een 5- of 6-pitsfornuis te hangen.

Een inbouw-plafondafzuigkap installeren

Het installeren van een inbouw-plafondafzuigkap is een ingewikkelde klus waar je veel professionele gereedschappen voor nodig hebt. Alleen al voor het veilig en precies uitsnijden van de nis in het plafond heb je bijvoorbeeld al veel dure apparatuur nodig. Daarom raden we sterk aan om de installatie van een inbouw-plafondafzuigkap aan een professional over te laten.

De grootste voordelen van een inbouw-plafondafzuigkap

De grootste voordelen van een inbouw-plafondafzuigkap

Een ingebouwde afzuigkap in het plafond boven je kookeiland biedt in ieder geval 3 grote voordelen:

  • De afzuigkap is netjes weggewerkt in het plafond en neemt zo weinig ruimte in je keuken in.
  • Een inbouw-plafondafzuigkap is breed genoeg om de damp van een 5- of 6‑pitsfornuis op te vangen en af te voeren.
  • Inbouw-plafondafzuigkappen hebben veel zuigcapaciteit, waardoor geen kookdamp de keuken in ontsnapt.

Kleven er ook nadelen aan een inbouw-plafondafzuigkap?

Er kleven ook een aantal nadelen aan een inbouw-plafondafzuigkap, zeker in vergelijking met een afzuigkap met afvoerbuis. Houd rekening met deze punten als je een inbouw-plafondafzuigkap koopt:

  • Het monteren van een inbouw-plafondafzuigkap is ingewikkeld. Dit moet je vrijwel altijd door een professionele installateur laten doen.
  • Ook als je inbouw-plafondafzuigkap onderhoud nodig heeft, moet je een monteur inschakelen.
  • Je hebt meestal een afstandsbediening nodig om je inbouw-plafondafzuigkap te bedienen. Die moet je dus niet kwijtraken.

Bekijk soortgelijke artikelen