Mediamarkt Logo

Hoe bereid je een gourmetavond voor?

unknown description

Gourmetten is ontzettend populair, en niet alleen tijdens feestdagen zoals Kerst en Pasen. Maar wat heb je allemaal nodig om voor een onvergetelijke gourmetavond? We zetten hieronder een aantal belangrijke benodigdheden op een rij en geven je graag enkele tips.

Wat heb je nodig om te gourmetten?

Wat heb je nodig om te gourmetten?

Om te kunnen gourmetten, heb je in de eerste plaats een gourmetstel nodig. Verder heb je boter of olie nodig om de gourmetplaat in te vetten. Heb je een steengrill, dan is dit niet nodig. Wat er op je boodschappenlijstje komt te staan, is afhankelijk van je eigen wensen. Houd je van vlees, dan zijn hamburgers, kipfilet, slavinken en biefstuk een goede optie. Mocht je specialer vlees willen, denk dan aan eendenborst of wildzwijn. Heb je liever vis? Dan kun je bijvoorbeeld garnalen en zalm nemen. Er zijn ook genoeg vegetarische opties beschikbaar voor wie geen vlees en vis eet. Vergeet bovendien de groenten niet, zoals courgette, champignons en paprika. Stokbrood met salade of kruidenboter is ook altijd aan te raden tijdens een gourmetavond. Verder kun je kruiden en sauzen op tafel zetten. Wil je je tafel mooi aankleden? Denk dan aan een fraai tafelkleed, servetten en waxinelichtjes. Bedenk wel dat gourmetten spettert, dus gebruik een tafelkleed dat je makkelijk schoon kan maken.

Informatie over gourmetstellen

Recept voor gourmetten: bananenpannenkoekjes met frambozen

Recept voor gourmetten: bananenpannenkoekjes met frambozen

Naast het bakken van vlees, vis en groenten kun je met een gourmetstel ook kleine gerechten bereiden, zoals nagerechten. Hieronder volgt een gourmetrecept voor bananenpannenkoekjes met frambozen.

Ingrediënten:

 • 100 gram (diepvries)frambozen
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 1 eetlepel ongezouten roomboter
 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Prak de (ontdooide) frambozen fijn en meng met de helft van de ahornsiroop. Klop het ei, smelt de roomboter en prak de banaan. Voeg de rest van de ahornsiroop en het zelfrijzend bakmeel toe en meng het geheel tot een beslag. Verhit een beetje roomboter op de bakplaat van het gourmetstel, voeg 2 eetlepels beslag toe en bak elk pannenkoekje 5 tot 6 minuten. Keer de pannenkoeken na 3 minuten om. Beleg met het frambozenmengsel. Voeg er eventueel nog een bolletje ijs aan toe.

Bekijk alle gourmetstellen

Welk vlees is lekker bij het gourmetten?

Welk vlees is lekker bij het gourmetten?

Wat het lekkerste vlees is voor bij het gourmetten, hangt af van je persoonlijke smaak. Hieronder volgen enkele tips:

 • Kleine hamburgers zijn populair. Haal ook kleine broodjes, sla en tomaat in huis, zodat iedereen zijn eigen hamburger kan creëren.
 • Biefstuk is snel klaar, vooral als je voor medium of medium-rare gaat.
 • Varkenshaas of varkensoester: heerlijk mals vlees.
 • Slavinken zijn rond de feestdagen, zoals Kerst en Pasen, als mini-variant beschikbaar. Het spek zorgt voor een lekker krokant korstje.
 • Kipdijfilet: marineer de kip van tevoren voor extra smaak. Plaats de kip wel op een apart bordje om kruisbesmetting te voorkomen.

Weet je niet goed wat je in huis moet halen? Koop dan een gourmetschotel met een variatie aan vlees. Zo zit er voor iederen wat lekkers bij.

Bekijk alle gourmet-grillplaten

Welke groenten kun je bij het gourmetten serveren?

Welke groenten kun je bij het gourmetten serveren?

Kies voor het gourmetten groenten die jij lekker vindt. Ga bijvoorbeeld voor courgette, aubergine, champignons, paprika en ui. Deze kun je op de bakplaat of in een gourmetpannetje bakken. Tomaat en komkommer is ook altijd lekker voor bij het eten (of op je hamburgerbroodje).

Bekijk alles van fun cooking

Hoe voorkom je dat de geur na het gourmetten blijft hangen?

Er zijn meerdere manieren om van de gourmetlucht af te komen:

 • Plaats een paar schaaltjes met spiritus.
 • Zet een pannetje met azijn op het vuur.
 • Laat een beetje koffie op laag vuur verdampen.

Het helpt ook om tijdens het gourmetten een raam open te zetten, indien het buiten niet te koud is.

Bekijk soortgelijke artikelen