Mediamarkt Logo

Welke keukenmachine kopen?

Luuk6 MAART 2023

Ben jij die vriend(in) die gasten altijd een vers gebakken lekkernij voorschotel of verwen je jezelf gewoon graag met heerlijke baksels? Dan is een keukenmachine precies wat je nodig hebt. Met zo’n fijne keukenhulp bespaar je flink wat tijd en moeite. Maar waar kies je voor? We vertellen je precies hoe de vork in de steel zit. Of de lepel in de mengkom, in dit geval.

Wat is een keukenmachine?

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is in de basis perfect voor kneden, kloppen en mixen. Hiermee is hij dus in de eerste instantie je beste vriend als je gaat bakken. Je plaatst de ingrediënten in de mengkom en het apparaat doet de rest terwijl jij je bezig houdt met andere dingen. Dat geldt voor keukenmachines met één aandrijfpunt. Koop je er een met meerdere, dan maak je er met de juiste accessoires een multifunctioneel apparaat van. Breid je keukenmachine bijvoorbeeld uit met een pasta-set, om zelf spaghetti of lasagnebladen te maken.

Wat is een foodprocessor?

Wat is een foodprocessor?

De 3 basisfuncties van een foodprocessor zijn hakken, raspen en snijden. Dit maakt ze een uitstekende hulp als je een soep, saus of dip maakt. Afhankelijk van de meegeleverde accessoires een maak je er een echte alleskunner van die ook kan kneden. Ga je voornamelijk deeg kneden? Dan raden we je toch een keukenmachine aan. Deze heeft een grotere mengkom en een open bovenkant, zodat er ook lucht bij het deeg komt.

Wat kun je met een keukenmachine?

Bakken

Bakken

Ga je voornamelijk bakken? Kies dan een keukenmachine die in ieder geval kan kloppen, kneden en mixen.

Smoothies en sauzen

Smoothies en sauzen

Als je smoothies, sauzen en dips maakt, kies je voor een keukenmachine die ook kan blenden en persen.

Ingrediënten verwerken

Ingrediënten verwerken

Tijd besparen tijdens het koken? Onderstaande keukenmachines kunnen raspen, snijden en hakken.

Vlees verwerken

Vlees verwerken

Je eigen gehakt maken? Burgers bouwen? Dan is een keukenmachine die vlees kan maken onmisbaar.


Waar kun je op letten?

Adviespagina keukenmachines - Waar kun je op letten?

Let je dan alleen op de functies? Welnee. Natuurlijk is het in de eerste instantie belangrijk om stil te staan bij waarvoor je je nieuwe keukenmachine voornamelijk gaat gebruiken. Toch kun je met meerdere dingen rekening houden. De kracht bijvoorbeeld: hoe meer vermogen, hoe makkelijker de keukenmachine grote of zware ingrediënten verwerkt. Ook kun je bij sommige machines de snelheidsinstellingen aanpassen voor meer controle over het eindresultaat. Tot slot kunnen ook de grootte van de mengkom en eventuele spatbescherming – die spetteren voorkomt – belangrijke factoren zijn.

De andere opties

Kom je tot de conclusie dat een keukenmachine toch niet is waar je naar op zoek bent? Maak je geen zorgen. Er zijn andere alternatieven die speciaal gemaakt zijn voor één taak.

Handmixer

Handmixer

Met een handmixer klop je slagroom en kneedt je deeg. Ze zijn met en zonder kom verkrijgbaar.

Staafmixer

Staafmixer

Ga je pureren? Dan kun je ook een staafmixer gebruiken. Deze apparaten worden vaak in combinatie met verschillende accessoires geleverd.

Blender

Blender

Mixen en pureren kan ook met een blender. Dat is natuurlijk perfect voor soepen en smoothies.