MM logo red

Gran Turismo: de film

Julia3 AUGUSTUS 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

© 2023 Sony Pictures

Op 11 augustus 2023 komt de film Gran Turismo uit in de Nederlandse bioscopen. De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over Jann Mardenborough die een van de beste Gran Turismo-racers ter wereld is. Bij het Nissan-team gaat hij een digitale wedstrijd aan waar hij met de beste Gran Turismo-gamers vecht voor een plek in het professionele raceteam van Nissan.

Wat is de verhaallijn van Gran Turismo: de film?

Wat is de verhaallijn van Gran Turismo: de film?
© 2023 Sony Pictures

De hoofdpersoon in de film is Jann Mardenborough. Jann is een Britse tiener met een passie voor racen. Hij wordt, dankzij zijn skills in de Gran Turismo-game, uitgenodigd voor een wedstrijd waar de beste Gran Turismo-racers het tegen elkaar opnemen. Na veel trainingen mag de winnaar racen in een echte raceauto, gesponsord door Nissan. Jack Salter, de trainer van de Gran Turismo-gamers, heeft er een hard hoofd in dat de gamers het echte racen aankunnen. Hij helpt Jann en de andere gamers om zich klaar te stomen voor de competitie tegen de al meer ervaren racers op professioneel niveau. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot…

De cast van de Gran Turismo film

In de film Gran Turismo, die geregisseerd wordt door Neill Blomkamp, spelen veel bekende acteurs. De hoofdpersoon in de film is Jann Mardenborough (Archie Madekwe), de Britse tiener die een van de beste Gran Turismo gamers is. Hij wordt getraind door Jack Salter (David Harbour) en is ontdekt door marketing executive Danny Moore (Orlando Bloom). Samen zorgen zij voor de beste resultaten op het circuit. De ouders van Jann Mardenborough worden gespeeld door Djimon Hounsou en Geri Halliwell.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Wil jij ook racen zoals Jann Mardenborough? Probeer dan Gran Turismo 7 uit op de PlayStation 4 en PlayStation 5. In deze game staat het 25-jarige bestaan centraal. Om dit te vieren zijn er elementen toegevoegd uit het verleden, zoals Scapes, Sport, een tweedehands automarkt en nog veel meer.

Gran Turismo 7 draait veelal om het verzamelen van de verschillende auto’s. Voor de echte autoliefhebber is de game ook nog eens leerzaam. In het Gran Turismo-café wordt er uitleg gegeven over de verschillende modellen auto’s. GT7 heeft naast de 400 auto’s die te verzamelen zijn, ook 2 klassieke circuits uit de vorige games van Gran Turismo toegevoegd: Trial Mountain en Deep Forest.

Bekijk soortgelijke artikelen