Mediamarkt Logo

Assassin’s Creed Shadows

Julia21 MEI 2024
unknown description

Een jaar na de verschijning van Assassin’s Creed Mirage is de volgende game uit de succesvolle Assassin’s Creed-serie beschikbaar: Assassin’s Creed Shadows, dat op 15 november 2024 op de PS5, Xbox Series X|S en de pc verschijnt. Reis naar het Japan uit de 16de eeuw en ga als een shinobi of samoerai de strijd aan om Japan van de ondergang te redden.

Wat is de releasedatum van Assassin's Creed Shadows?

Assassin’s Creed Shadows verschijnt op 15 november 2024 voor de PlayStation 5, de Xbox Series X|S en pc.

Waar speelt Assassin's Creed Shadows zich af?

Waar speelt Assassin's Creed Shadows zich af?

De nieuwe Assassin’s Creed-game speelt zich af in feodaal Japan, de tijd van de samoerai. Het verhaal begint in 1579, in de Azuchi-Momoyama periode, en dat zie je terug in de omgeving. Zo loop je in Assassin’s Creed Shadows rond in prachtige steden, typisch Japanse kastelen, heiligdommen, pastorale landschappen en drukke havens. Net zoals in andere AC-games zullen bekende historische figuren een rol in het verhaal spelen. Het gaat hierbij onder andere om Oda Nobunaga, de ‘great unifier’, en Fujibayashi Nagato, een master-ninja van de Iga-clan.

Wie is het hoofdpersonage in Assassin's Creed Shadows?

Wie is het hoofdpersonage in Assassin's Creed Shadows?

Assassin’s Creed Shadows kent 2 speelbare karakters: shinobi Naoe en samoerai Yasuke. Beide hoofdpersonages hebben een compleet eigen speelstijl; je mag in de meeste gevallen zelf kiezen met wie je speelt en kunt zo de tactiek van je missies aanpassen. Sommige quests zijn echter wel pesonagegebonden. Naoe, de typische assassin, beweegt zich behendig in de schaduw, gebruikt rookbommen ter afleiding en hanteert shuriken en kunai om vijanden van een afstand te raken. De iconische hidden blade heb je bij Naoe ook tot je beschikking. Yasuke moet het vooral van zijn kracht hebben. Je hebt dan ook een breed assortiment aan wapens tot je beschikking, zoals naginata, kanabo’s, pijl en boog en natuurlijk het klassieke wapen van de samoerai: de katana.

Wat is de verhaallijn van Assassin's Creed Shadows?

Wat is de verhaallijn van Assassin's Creed Shadows?

Het verhaal draait om de 2 hoofdpersonages, Naoe en Yasuke. Anders dan in Assassin’s Creed Mirage is het verhaal niet lineair, maar kom je terecht in een grote open wereld, ongeveer ter grootte van de kaart in Assassin’s Creed Origins. Je krijgt targets die je om moet brengen, maar de volgorde mag je zelf bepalen. Kennis is macht, en het loont daarom om in Assassin’s Creed Shadows goed je omgeving te verkennen, informatie te verzamelen en een spionnennetwerk op te bouwen. Zorg ook dat je de juiste bondgenoten om je heen verzamelt: zij hebben speciale skills die je verder helpen in de game.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Bekijk soortgelijke artikelen